Професійні свахи. Сьогодні - Міжнародний день шлюбних агенцій

СОЦІУМ
12.02.19 - 9:49

Сьогодні - Міжнародний день шлюбних агенцій. International Day of Marriage Agencies є одним зі свят, започаткованих українцями.

Уперше ідею висунула одна українська шлюбна агенція. Її ініціативу підтримали колеги з інших країн.

Відтоді щорічно 12 лютого всі свахи світу можуть по праву відзначати своє професійне свято.

В Україні воно було офіційно зареєстроване 1 грудня 2010 року Департаментом інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки.

Дата події також вибрана не випадково, оскільки вже за два дні, 14 лютого, закохані святкуватимуть День святого Валентина.

 

Перша шлюбна агенція була відкрита в Лондоні купцем Генрі Робінсоном в 1650 році.

З тієї пори багато чого змінилося, наприклад, з’явився Інтернет, але одне залишилося незмінним — бажання самотніх людей відшукати свою другу половинку.

Саме цим і займаються тисячі шлюбних агенцій по всьому світу.

В інформаційну епоху швидкість життя постійно збільшується, і в багатьох людей просто не залишається часу на влаштування особистого життя.

Як вважають професійні свахи, це і є головною причиною постійного зростання кількості клієнтів шлюбних агенцій.

 

Існує чимало міфів та забобонів щодо звернення у шлюбне агентство.

Приміром, дехто переконаний, що до свах звертаються невдахи, які в реальному житті не мають шансів зустріти другу половину. Цей міф спростовує той факт, що в шлюбні агенції звертаються найчастіше саме успішні та забезпечені люди, які просто не мають часу на побудову відносин і побачення. Таких людей найчастіше оточують любителі швидкої наживи. Тому завжди є побоювання, що людина, яка перебуває поруч, любить саме гроші. Шлюбні ж агентства дають можливість спробувати побудувати стосунки на основі почуттів, а не фінансово-матеріальних чинників.

Подейкують, що звертатися в шлюбне агентство соромно, адже казна-що подумають рідні і сусіди.

Насправді, на шляху до щастя треба позбутися хибного почуття сором'язливості, бо відвідування шлюбної контори не більше сороміцьке, ніж відвідування лікаря, - вважають психологи.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: