Програма мера «Безпечна школа». У криворізьких закладах освіти встановлюють системи екстреного виклику поліції

ОСВІТА
08.10.20 - 17:09

Кривий Ріг створює безпечне освітнє середовище у закладах освіти. Програма «Безпечна школа» включає установку камер відеоспостереження, фіксацію входу/виходу учнів з СМС – інформуванням батьків з допомогою «Картки криворіжця», обладнання шкіл системами екстреного виклику поліції та пожежними автоматичними сигналізаціями.

Концепцію «Безпечна школа» вже реалізували у 197 закладах Металургійного, Покровського, Інгулецького та Саксаганського районів. 

 

Учора в гімназії №95 міський голова Юрій Вілкул ознайомився із особливостями роботи системи.

 

«Ми створюємо максимальні умови для комфортного та безпечного перебування учнів та вчителів в навчальних закладах. Задля цього розробили та вже реалізували програму «Безпечна школа». У 27 освітніх установах встановили систему відеонагляду. У 115 школах працює автоматична сигналізація (до кінця року встановимо ще у 16 закладах). 197 шкіл ми вже забезпечили мобільними телефонами з функцією підключення кнопки швидкого виклику поліції охорони. А до 15 жовтня такими телефонами плануємо забезпечити всі комунальні заклади освіти», - підкреслив мер Юрій Вілкул.

 

Наразі, у штатному розкладі закладів освіти є сторожі, але у них немає спеціальної підготовки, вони не забезпечені спецзасобами і не мають права на затримання і проведення огляду осіб та їх речей. 

 

«Іноді трапляються такі випадки, які потребують втручання правоохоронців. На жаль, в деяких школах міста спостерігаються крадіжки сторонніми особами, як особистих речей дітей та вчителів, так і зникає власність школи. Також на територіях шкіл, особливо у вечірній та нічний час, проникають невідомі для розваг або для розбою. З нововведеннями, школи перестануть бути загальнодоступними для всіх охочих – цілодобово», - зазначила директорка департаменту освіти та науки Тетяна Кріпак.

 

Проєкт «Безпечна школа» передбачає, що у випадку спрацювання сигнал тривоги відразу ж передається на пульт охорони, і на місце за 3-5 хвилин прибудуть екіпіровані та озброєні правоохоронці, які належним чином відреагують на правопорушення.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: