Протест криворізьких рударів: 192 гірники залишаються у шахті, 45 – вирушили до Києва

РЕЗОНАНС
15.09.20 - 14:23

Сьогодні, на тринадцяту добу протесту, з Кривого Рогу до столиці прибула делегація гірників та їхніх родин. Оскільки керівництво КЗРК не пристає на вимоги страйкарів, а запропоноване підвищення заробітної плати на 10% людей не влаштовує, сьогодні акція протесту криворізьких рударів перемістилась під стіни Верховної Ради.

Окрім голови Незалежної спілки гірників Михайла Волинця, до протестувальників ніхто поки що не вийшов. Як нам коментують з місця події криворіжці, немає і представників центральних ЗМІ.

 

Гірники записали відеозвернення до президента, заявили про безстроковість протестної акції. Вони налаштовані залишатись у Києві доти, доки не почують відповіді від Володимира Зеленського. 

 

За інформацією профспілки, на сьогодні 192 гірники шахт КЗРК вже тринадцяту добу продовжують підземний протест за підвищення зарплати та гідні умови праці. 

 

 

Як прокоментував нашим журналістам один із учасників столичної акції, прохідник шахти "Родіна" Олександр Потапенко, наразі в Києві залишаються 5 протестувальників з Кривого Рогу, інші повернулись додому. 

 

"Ми залишатимемось тут. Без позитивного результату назад не поїдемо", - сказав він.

 

Нагадаємо, за ініціативи мера Юрія Вілкула, депутати Криворізької міськради направили звернення до Президента, Уряду та Парламенту з вимогою втрутитись у ситуацію і стати на захист прав трудящих Кривбасу. За дорученням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, була створена комісія для перевірки стану справ на шахтах КЗРК. Костянтин Павлов направив відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського про проблеми криворізьких шахтарів, де просить земляка втрутитись у ситуацію на КЗРК.

 

Сьогодні о 15.00 біля адмінбудівлі КЗРК на мітинг знову зберуться родичі й колеги гірників. Детальніше про протестну акцію гірників Кривбасу та їхні вимоги ми писали тут.

 

Фото та відео зі сторінки Михайла Волинця. Відео - нижче. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: