Проїзд буде безкоштовним. Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов виконує передвиборні зобов'язання

ВАЖЛИВО
21.12.20 - 13:50

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов виконує передвиборні зобов'язання.

Безкоштовний проїзд для всіх криворіжців буде введений вже в першому півріччі 2021 року, після проходження всіх регуляторних процедур відповідно до закону.

 

Але криворізькі лікарі, педагоги, соціальні працівники, працівники дитячих садків зможуть користуватися ним вже з 1 січня.

 

Про це Костянтин Павлов повідомив сьогодні під час початку роботи постійних комісій Криворізької міськради над бюджетом Кривого Рогу на наступний рік.

Так, як і було передбачено програмою Костянтина Павлова, в 2021 році передбачається введення безкоштовного проїзду в міському комунальному транспорті для криворіжців.

 

З 1 січня, крім пенсіонерів, школярів, студентів та містян пільгових категорій - це понад 300 тисяч криворіжців, безкоштовний проїзд буде у медпрацівників, вчителів, соціальних працівників, працівників дитячих садів - працівників установ міського підпорядкування, це ще більше 35 тисяч осіб.

 

А в першому півріччі безкоштовний проїзд в муніципальному транспорті планують ввести для всіх криворіжців без винятку. Повне введення безкоштовного проїзду в першому півріччі обумовлено тим, що мають бути проведені необхідні регуляторні процедури, згідно з роз'ясненнями Державної регуляторної служби. Також необхідно забезпечити містян «Картами криворіжця» і підготувати необхідне програмне забезпечення.

 

Виходячи з основних параметрів бюджету міста на 2021 рік, у ньому планують зберегти і збільшити соціальну підтримку криворіжців. Так, витрати на соціально захищені статті і програми соціального характеру складуть 84% бюджету. Буде збережена підтримка освіти і охорони здоров'я, зокрема на підтримку і розвиток освіти планують направити 43% бюджету.

 

В цілому, дохідна і видаткова частина бюджету Кривого Рогу на 2021 рік збалансована і становить 7,6 млрд грн. Прийняти бюджет планують на ІІ сесії міськради 23 грудня.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: