Прожитковий мінімум, пенсія, штрафи за порушення ПДР. ТОП-5 важливих змін з 1 липня

ВАЖЛИВО
01.07.20 - 10:37

Відсьогодні на українців чекає кілька важливих змін. Зокрема, вони стосуються підвищення прожиткового мінімуму, пенсійних виплат та штрафів за порушення ПДР.

ТОП-5 важливих змін з 1 липня:

 

1. З 1 липня в Україні вводять більш жорсткі покарання за водіння авто в нетверезому стані. Штраф за водіння напідпитку збільшують від 10,2 тисячі гривень до 17 - 34 тисяч гривень. А в разі повторного порушення новий штраф становитиме 51 тисячу гривень. Крім штрафних санкцій, нововведення передбачають позбавлення прав на термін до 3-х років.

 

2. Українці з 1 липня зможуть вільно обирати постачальника газу. Споживач зможе у декілька кліків змінити постачальника, відправивши заяву-приєднання та документи, що ідентифікують особу, новому постачальнику.

 

3. З 1 липня в Україні підвищують рівень прожиткового мінімуму, а це означає, що збільшиться і сума низки соціальних виплат. Прожитковий мінімум зросте на 91 гривню і складе 2118 гривень. Для працездатних осіб цей показник становитиме 2197 гривень, тобто він збільшиться на 95 гривень.

 

4. Також з 1 липня в Україні зростає і розмір мінімальної пенсії – вона складе 1712 гривень (на 74 гривні більше). Збільшують і надбавку пенсіонерам за стаж - щомісячна доплата для тих, хто має стаж понад 35 років (чоловіки) та 30 років (жінки). Вона становить 1 % мінімальної пенсії за кожен додатковий рік (до липня це було 16,38 гривні, а з 1 липня - 17,12 гривні).

 

5. Відсьогодні «Укрзалізниця» переводить частину своїх співробітників на 4-денний робочий тиждень. Робітників, які працюють за змінним графіком, зайнятих на роботах капітального характеру (реконструкції та капітального ремонту колії, стрілочних переводів, штучних споруд), з ремонту, обслуговування і наладки основного технологічного обладнання, за безпосереднього перевезення вантажів і пасажирів та їхнього обслуговування, за словами глави «Укрзалізниці», введення неповного робочого тижня не торкнеться.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: