Причини створення, вартість і призначення United States Dollar Tether

РЕКЛАМА
13.01.22 - 16:27

Tether - це один із найпоширеніших варіантів для обміну і розрахунків в криптоіндустрії. Це перший і найпопулярніший стейблкоін на крипторинку, токен з фіксованою ціною, прив'язаною до Фіату, в даному випадку до американського долара. USDT випущений в 2014 році компанією Tether Limited.

Історія створення та особливості крипти USDT

 

Для збереження коштів варто купити usdt, бо це крипта зі стабільним курсом, не схильна до різких цінових коливань, на відміну від волатильних криптовалют, таких як Bitcoin, Ethereum. Стейблкоіни репрезентують фіатні валюти на крипторинку. Курси стейблкоінів можуть бути прив'язані до фіатних валют та дорогоцінних металів.

 

Tether створений в жовтні 2014 року на протоколі Omni Layer на блокчейні біткоіни, як більш стабільна альтернатива першій криптовалюті. Початкова назва - RealCoin. Того ж року проект перейменували. Перша криптобіржа, що запустила торги з Tether — це Bitfinex. Як виявилося пізніше, Tether Limited - дочірня компанія холдингу, яку заснували члени керівництва Bitfinex. Це пов'язані компанії.

 

Причини створення і завдання криповалюти USDT

Творці ще в 2014 році назвали Tether цифровою сполучною ланкою з активом реального світу. 

 

Призначення та причини створення USDT:

  • в якості альтернативи нестабільним криптовалютам;

  • конвертація Фіата в криптовалюту в співвідношенні 1:1;

  • підвищення довіри за допомогою нового методу підтвердження резервів Proof of Reserves;

  • перекази в національних валютах (у тому числі транскордонні);

  • інтеграція з різними сервісами для оплати рахунків і фінансування;

  • зниження ринкових ризиків.

 

 

Забезпечення Tether доларом багато разів викликало сумніви і чутки. Компанія заявляла про повне забезпечення всіх токенів американськими доларами. У 2019 році Tether Ltd змінила політику забезпечення, додавши в підкріплення інші активи і майбутні надходження від позик, наданих третіми сторонами. Тоді було заявлено, що Tether підкріплений доларом США тільки на 74%. Варто відзначити, що головна підстава сумнівів полягає у відсутності повного незалежного аудиту Tether Ltd. Деякі розслідування призводять до думки, що «інші активи» не зможуть підкріпити решту 26%.

 

 

Тезер не можливо використовувати у майнінгу, але можна обміняти rune на usdt, це означає, що емісія USD може бути виконана тільки після депонування фіатних коштів. Таке протиріччя природі цифрових активів пояснюється основною метою - посередництвом між реальними і віртуальними активами. Максимальна емісія монет обмежується лише сумою фіатних коштів, внесених на рахунки компанії-емітента.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: