"Притулку для собак у місті немає, я дізнавалась". «Слуга народу» Олена Криворучкіна не знає про існування Центру поводження з тваринами

ПОДІЯ
05.07.19 - 16:07

У лихоманці передвиборчої кампанії деякі місцеві кандидати заради політичного піару не гребують дезінформувати своїх виборців неперевіреними фактами, які вводять людей в оману.

Приміром, кандидатка у народні депутати від партії "Слуга народу" по виборчому округу №32 Олена Криворучкіна днями зустрілася зі своїми виборцями у Довгинцівському районі.

 

Фрагмент відео зустрічі надіслали до нашої редакції обурені мешканці району.

 

Справа у тому, що на зустрічі кандидатка зробила доволі дивну заяву – нібито у Кривому Розі, попри виділені кошти, так і не збудували притулок для безхатніх собак.

 

«Я читала в Інтернеті, що 24 мільйони гривень (чи навіть більше) було виділено на притулок для собак, але ж притулок так і не був створений за фактом, - впевнено зазначила у своєму виступі перед людьми Олена Криворучкіна. - У нас же гроші виділяються, тільки результату не видно. Дуже хочеться, щоб стерилізація діяла, і дуже хочеться… притулок для безхатніх собак. Це може стати новим місцем…, щоб приводити туди дитину гратися…»

 

-  Так притулок же збудували в Довгинцівському районі, - заперечили місцеві мешканці, присутні на зустрічі.

 

-  -Ні, немає, я дізнавалася, - безапеляційно відповіла промовиця. 

 

У кого саме «дізнавалася» претендентка на крісло народного депутата Верховної Ради, доцент кафедри економіки та підприємництва КНЕУ імені Вадима Гетьмана, не відомо. Але, як мінімум, дивно чути такі неправдиві заяви від людини, яка збирається представляти інтереси своїх виборців у Верховній Раді, при цьому не володіючи інформацією про реальний стан речей навіть у власному районі.

 

Тим часом криворіжцям, які насправді переймаються проблемами безхатніх, знедолених тварин, чудово відомо про існування Криворізького центру поводження з тваринами.

 

"Ми отримали декілька телефонних дзвінків від обурених мешканців, що кандидатка до ВР заявила, нібито нашого Центру не існує, - коментує заступниця керівника Центру Ірина Іващенко. - Нас такі заяви схвилювали, бо дізнаватись про те, що нас не існує, якось ніяково. Центр працює з серпня 2018 року. Протягом цього часу ми простерилізували півтори тисячі собак. Усе місто про нас знає, у Центрі працюють близько 30 чоловік – фельдшери, ветеринари, підсобники, містом їздять наші автомобілі. Не зрозуміло, як можна таке стверджувати, не отримавши хоч мінімальної інформації. Усіх, хто сумнівається, запрошуємо до нас у будь-який робочий час, ми покажемо облік, журнали, проведемо по вольєрах.

Головне завдання Центру – регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними способами: відловлювання, стерилізація, чипування, вакцинація від сказу і адопція. Вирішуємо й конфліктні ситуації, забираємо агресивних собак з вулиці, адаптуємо до життя, шукаємо нового господаря. Зараз близько 300 собак перебувають у Центрі.

 

Якщо у 2017 рокі у місті було більше 7 тисяч безпритульних собак, то в травні цього року залишилось вже 5 тисяч. Вважаю, це відчутний результат. Тому кандидатам треба бути відповідальними за свої слова".

 

До слова, наш телеканал неодноразово розповідав криворіжцям про житттєдіяльність центру, результати його роботи, проблеми покинутих тварин.

 

Відео виступу Олени Криворучкіної - нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: