Прийняти звернення до президента, уряду та власників КЗРК: у Кривому Розі почалася сесія

ВАЖЛИВО
08.09.20 - 13:19

У Кривому Розі щойно почалося позачергове пленарне засідання 64-ї сесії міської ради. На початку засідання в залі зареєструвалися 37 депутатів. Це більшість обранців, тож сесію відкрили.

Мер Кривого Рогу спочатку привітав присутніх з урочистою датою – 100-річчям від дня першого засідання Криворізької міської ради, яке відбулося 8 вересня 1920 року.

 

«100 років тому депутати обговорювали, хто і на який фронт піде, а ми сьогодні говоритимемо про захист наших шахтарів, які протестують під землею. Гадаю, кожен з депутатів розуміє ситуацію і підтримує наших гірників», - звернувся до присутніх мер.

 

На порядку денному сесії – два питання. Перше – звернення до Президента України, Прем’єр-міністра та Кабінету міністрів України щодо ситуації з протестом шахтарів Кривбасу.

 

Друге – звернення до власників КЗРК з проханням врегулювати конфлікт і прийняти вимоги працівників.

 

Як ми писали, на сьогодні у Кривому Розі участь у протестній акції беруть вже 393 рударі усіх 4-х шахт Кривбасзалізрудкому.

 

Юрій Вілкул зазначив, що міська влада допомогла організувати передачу продуктів для шахтарів, надати медичну допомогу.

 

Представники ПАТ "КЗРК" (у рівних частинах належить групам "Приват" Ігоря Коломойського та "Метінвест" Рината Ахметова) на пленарне засідання не з'явилися.

 

Дивіться зараз стрим із позачергової сесії на сторінці ТРК Рудана у фейсбук.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: