"Приз глядацьких симпатій" міжнародного конкурсу - криворізькому альманаху "Символ"

КУЛЬТУРА
05.11.19 - 9:37

 2-3 листопада у Дніпрі відбувся очний тур міжнародного фестивалю літературних видань "Рідкісний птах" Конгресу літераторів України.

Криворізький культурологічний альманах "Символ" третій раз поспіль став лауреатом конкурсу і отримав "Приз глядацьких симпатій".

 

Читачам альманаху припали до душі публікації відомих криворізьких поетес Тетяни Меліхової (головної редакторки альманаху) та Інеси Доленник.

 

"І поважні члени журі, і конкурсанти були єдині в тому, що наше видання виняткове і за змістом, і за оформленням. А ми з Тетяною Меліховою ще й стали лауреатами як автори (Тетяна - в прозі, а я в поезії). Хочу ще раз подякувати організаторам фесту на чолі з Людмилою Некрасовською. Все справді було ідеально", - поділилась враженнями Інеса Доленник.

 

Фестиваль проводиться Дніпропетровською обласною організацією Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», департаментом культури і туризму, національностей та релігій при Дніпропетровській обласній державній адміністрації і бібліотеками Дніпра.

 

«Рідкісний птах» відрізняється особливим форматом - це ідеальний майданчик для зустрічі авторів та видавців з різних куточків світу. Кожен з них может презентуваті себе і знайти нових партнерів, заявити про себе на міжнародному рівні», - підкреслила голова обласної організації «Конгрес літераторів України» Людмила Некрасовська.

 

Головою журі фестивалю був відомий український письменник, літературознавець, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус (м.Київ).

 

"За зізнанням члена журі Володимира Гутковського, криворізький "Символ" - це справжній бенкет для читача", - відзначила Тетяна Меліхова.

 

Цьогоріч у конкурсі брали участь:

1) Есміра Травіна (альманах «Харківський міст», Україна)

2) Тетяна Меліхова (альманах «Символ», Україна, Кривий Ріг)

3) Наталія Ялова (альманах «VivArt», Україна)

4) Михайло Богинський (альманах «Долина», Ізраїль)

5) Ольга Борисова (альманах «Паралелі», Росія)

6) Марина Старчевська (альманах «Рішон», Ізраїль)

7) Дея Тененбаум (альманах «Неопалима купина», Україна)

8) Володимир Бондаренко (поетична збірка «Міжнародна слов'янська поетична премія 2013-2018», Україна).

 

Щиро вітаємо землячок та зичимо творчих успіхів!

 

 

Фото Тетяни Меліхової.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: