П’ятеро шахраїв з Дніпропетровщини ошукали клієнтів мережі супермаркетів на 2 мільйони гривень

КРИМІНАЛ
19.12.19 - 17:03

Працівники кіберполіції та слідчі обласної поліції, за процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області, встановили злочинну групу, до складу якої входили п’ятеро мешканців Дніпропетровщини віком від 30-ти до 45-ти років, – повідомляє пресслужба Департаменту кіберполіції України.

Отримавши інформацію щодо вразливості програмного забезпечення, призначеного для роботи програми лояльності для клієнтів мережі супермаркетів, зловмисники використали її для особистого збагачення.

Вони отримали можливість обготівковувати зараховані бонусні кошти через каси магазинів.

 

Усі шахрайські дії проводили під час роботи в особистому кабінеті користувача, встановленому у додатку управління бонусною карткою.

При цьому первинний балансовий рахунок на картках шахраї відновлювали через певні програмні маніпуляції в додатках, фактично не поповнюючи рахунки.

 

Це давало змогу їм проводити зняття коштів повторно необмежену кількість разів.

 

Бонусні картки зловмисники оформлювали за допомогою підроблених, втрачених та викрадених паспортів і документів.

 

За пів року фігуранти провели більше 2-х тисяч операцій зі зняття готівки з карток клієнтів мережі. За попередніми даними, торгівельній мережі спричинено збитків на суму близько 2-х мільйонів гривень.

 

Правоохоронці провели декілька обшуків за місцями проживання учасників злочинної групи. У результаті, вилучили додаткові носії інформації, банківські катки та картки учасників програми лояльності всеукраїнської мережі магазинів. Крім того, за місцем проживання одного з учасників групи, поліцейські вилучили майже пів сотні пакетів з наркотиками, бойовий пістолет та патрони до нього.

 

Трьом учасникам групи вже оголосили про підозру. Одного з них затримали за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Вирішують питання щодо оголошення підозри ще двом учасникам групи.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: