Рідний кат. Поліція розповіла, кого і як в Україні вже покарали за домашнє насильство

КРИМІНАЛ
26.11.19 - 13:58

Як ми писали, в Україні триває акція "16 днів проти насильства". На жаль, прикре явище домашнього насильства, коли рідна людина стає тираном, в нашій країні доволі поширене

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький оприлюднив на своїй сторінці у фейсбук статистику викликів та судові рішення стосовно таких злочинів.

 

"Отримав купу повідомлень про те, що за домашнє насильство не карають, не реагують. На жаль, багато хто так вважає. Але це не так. Маємо і статистику відпрацьованих викликів, маємо і судові рішення.

 

За 25 днів листопада в Україні зареєстровані 4657 викликів "Домашнє насильство". Це коли громадянин, який став жертвою насильства, не мовчав, не чекав, не пробачав, а діяв і повідомляв про це. Поліцейські ці виклики відпрацювали.

 

З практики можу сказати, що часто з приїздом поліції заявник відмовляється від своєї заяви, мириться та прощає... і все повторюється по колу... На жаль.

 

Наведу кілька судових рішень стосовно осіб, які вчиняли сімейне насильство, і заява, як їй і належить, дійшла до логічного кінця – суду.

 

Син неодноразово безпідставно вчиняв конфлікт з матір'ю, під час якого ображав її словесно та штовхав. В судовому засіданні він свою вину не визнав та відмовився від будь-яких пояснень. Рішення суду — 15 діб адміністративного арешту. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/84000200)

 

Чоловік неодноразово висловлювався нецензурною лайкою до своєї дружини, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, чим міг завдати шкоди її психічному здоров'ю. В судовому засіданні чоловік свою вину визнав. Рішення суду — 15 діб адміністративного арешту. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/81583242)

 

Син неодноразово вчиняв конфлікт з матір'ю, під час якого ображав її словесно та штовхав. В судовому засіданні він свою вину визнав. Рішення суду — 10 діб адміністративного арешту. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/85672396)

 

Онук неодноразово безпідставно вчиняв конфлікт зі своєю бабусею, під час якого ображав її словесно. В судовому засіданні свою вину не визнав і пояснив, що конфлікту з бабусею у нього не було Рішення суду — 60 годин громадських робіт. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/85730311)

 

Порушила терміновий заборонний припис, у зв'язку зі скоєнням нею домашнього насильства відносно своєї сестри, який був виданий строком на 10 діб. Цього разу суд вирішив застосувати до кривдниці адміністративний арешт на 15 діб (http://reyestr.court.gov.ua/Review/85566150).

 

Порушив терміновий заборонний припис, який був виданий строком на 3 дні, та знову скоїв домашнє насильство. Цього разу суд вирішив застосувати до кривдника адміністративний арешт на 15 діб (http://reyestr.court.gov.ua/Review/84547554)

 

Син неодноразово нецензурно висловлювався в бік своєї матері, а також погрожував фізичною розправою. Під час судового засідання свою вину визнав і щиро розкаявся. Суд вирішив застосувати до кривдника адміністративний арешт строком на 5 діб. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/79712910)

 

Син неодноразово нецензурно висловлювався на адресу своєї матері, а також погрожував фізичною розправою. Чоловік у судовому засіданні свою вину не визнав. Суд вирішив застосувати до кривдника адміністративний арешт строком на 15 діб. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/82240779)

 

Син неодноразово нецензурно висловлювався в бік своєї матері, а також погрожував фізичною розправою. Чоловік у судовому засіданні свою вину визнав. Суд вирішив застосувати до кривдника адміністративний арешт строком на 15 діб. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/80361468)

 

За нецензурні висловлювання на адресу свого вітчима та погрози фізичною розправою пасинок отримав 7 діб адміністративного арешту. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/79193748)

 

Відповідальність є, є і механізми, - резюмує правоохоронець. Головне - не мовчати, а діяти та повідомляти!"

 

Як ми повідомляли, у Кривому Розі діє кризовий центр "З надією у майбутнє". Якщо ви зазнаєте фізичних чи моральних знущань від своїх рідних, звертайтесь до мобільної бригади: (099)-366-63-44; (067)-693-32-33; (097)-927-56-86.

 

Гаряча лінія по всій Україні: (0-800-500-335) або 116, 123 (з мобільного безкоштовно).

 

Відео поліції - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: