Рішення криворізької комісії ТЕБ: що заборонено і що дозволено у місті?

ВАЖЛИВО
18.10.21 - 16:49

У Кривому Розі відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Ураховуючи стрімку динаміку поширення коронавірусу, у нашому місті, як і в області в цілому, будуть діяти додаткові протиепідемічні заходи.

Отже, забороняється:

 

- прийом відвідувачів закладів громадського харчування (окрім адресної доставки та замовлень на винос), торговельно-розважальних центрів, у сфері побутового та господарчого обслуговування населення, крім тих, які призначені не менш як на 60% для торгівлі продуктами, пальним, лікарськими засобами, ветпрепаратами, засобами зв’язку та ін.

 

- робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнесцентрів,

 

- проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,

 

- робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників.

 

 

Указані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат.

 

У звичайному режимі в Кривому Розі будуть працювати дитячі садочки.

 

Як ми писали, школи та позашкільні заклади переходять в онлайн-режим. У нашому місті провакциновані однією дозою більше 87%, двома дозами - близько 75% працівників закладів освіти. Це більше, ніж потрібно було для роботи в "помаранчевій" зоні, але при переході до «червоної» цього не достатньо. Тому прийнято рішення з 19 жовтня до 23 жовтня перевести в онлайн-режим навчання школи, позашкільні заклади та ДЮСШ. З 25 по 31 жовтня у школах плануюють осінні канікули. Це час для того, щоб рівень вакцинації в галузі освіти міста досяг 100% і було прийнято рішення про подальший формат навчання.

 

Перевезення пасажирів у транспорті здійснюватиметься з дотриманням протиепідемічних обмежень та санітарних норм із обов’язковим масковим режимом.

 

Не обмежують роботу банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів, проте з обов’язковим дотриманням протиепідемічних правил.

 

Увага! Рішення про скасування червоного рівня ухвалює Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у разі відсутності ознак, які відповідають указаному рівню.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: