Робота, освіта й пільги: корисний портал для АТОвців та переселенців створили на Дніпропетровщині

ВАЖЛИВО
22.05.19 - 14:39

На всеукраїнському порталі для військових, ветеранів АТО та переселенців доступні розділи – робота, освіта, пільги та проекти, – повідомили під час прес-конференціїї у Дніпропетровській ОДА.

«Прагнемо показати, що ветеранський рух в Україні ефективно працює. Продовжуємо презентувати програми підтримки бійців. Сьогодні, наприклад, запускаємо всеукраїнський сервіс для ветеранів війни та внутрішньо-переміщених осіб. Такий портал просили створити самі АТОвці та переселенці», – розповіла начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

 

Один із розробників сайту, представник Міжрегіонального клубу випускників програм уряду США Олександр Каховський відзначив, головний принцип – повна відкритість. Безкоштовними є усі пропозиції щодо роботи чи освіти. До роботи із сайтом вже долучилася школа з вивчення англійської мови, до якої можуть записатися безкоштовно ветерани та переселенці.

 

Розробники особливо пишаються розділом «Проекти». У ньому – військово-спортивні ігри, стрибки з парашутом для бійців з інвалідністю та листи полоненим.

 

«Кожен проект – важливий та особливий. «Сталева Міць» – це військово-патріотичні ігри, що допомагають бійцям розвантажитись емоційно. FreedomSky – це можливість для людей, які отримали травми на війні, стрибнути з парашутом та забути про обмеження. А в проекті «Україна любить тебе» охочі можуть написати листа полоненим українцям, яких тримають у російських в’язницях», – пояснив ветеран, член Всеукраїнського об’єднання патріотів «Комбатант» Олександр Бован.

 

На порталі постійно з’являтимуться актуальні новини та пропозиції. Скористатися ним можна за посиланням.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: