Розкриті 12 умисних вбивств, 44 тяжких тілесних ушкоджень, 144 грабежі: криворізька поліція звітує про роботу

КРИМІНАЛ
21.11.19 - 17:30

У поліції Кривого Рогу підбили підсумки роботи за 10 місяців, - звітує КВП.

"З початку року поліцією розкрито 3863 злочини. З них 12-умисних вбивств, 44-тяжких тілесних ушкоджень, 144 грабежів, 33 розбійних нападів, 2163 крадіжки та 21 незаконних заволодінь транспортними засобами, 196 шахрайств. Розкрито 544 злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотиків та 143 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї.

 

Найчастіше до поліції надходили звернення з приводу майнових злочинів. Так, за 10 місяців було зареєстровано 5 433 крадіжок, 561 шахрайства та 54 факти незаконного заволодінні транспортними засобами.

При цьому, крадіжки складають приблизно 60% від усіх злочинів, зареєстрованих у Кривому Розі, майже третина їх розкрита, а постраждалим відшкодовані збитки.

 

«Нам є над чим спільно працювати - з метою покращення безпеки доцільно відновити освітлення на вулицях, де найчастіше вчиняються злочини, встановити камери відеоспостереження в місцях великого скупчення людей та розглянути можливість спільного патрулювання вулиць з громадськими формуваннями», - зауважив керівник КВП Сергій Лукашов, - для Кривого Рогу проблемними є крадіжки металу. З метою профілактики поліцейськими ведеться активна боротьба з незаконними прийомками металобрухту. Зокрема, з початку року було викрито 127 таких прийомок, проведено 60 санкціонованих обшуків, вилучено близько 30 тонн металу та 50 кримінальних справ направлено до суду. Відповідальність за таку діяльність передбачена ст. 213 КК України".

 

Особливу увагу поліція приділяє боротьбі з незаконною діяльністю у сфері грального бізнесу. Незважаючи на те, що ці заклади маскуються під документами національних лотерей, а суди, в деяких випадках, під час розгляду клопотань про накладання арешту на вилучене в них майно, визнають таку діяльність начебто законною, правоохоронці продовжують документувати злочинну діяльність у сфері грального бізнесу.

 

Так, за звітний період співробітниками поліції проведено 28 санкціонованих обшуків, вилучено близько 500 одиниць техніки та понад 200 тисяч гривень. Зокрема, з початку року за 31 фактом було внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 203-2 КК України. Поліцією вже встановлено коло осіб, причетних до організації незаконного грального бізнесу, які маскують свою діяльність під виглядом букмекерських контор на території міста. На тепер вирішується питання щодо повідомлення останнім про підозру.

 

«Наразі, одним із пріоритетних напрямків діяльності поліції Кривого Рогу є розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків та притягнення осіб, які їх розповсюджують, до кримінальної відповідальності. Щоденну боротьбу з наркозлочиністю ми ведемо з розумінням того, що наркоманія – це хвороба, а отже основні зусилля покладаємо на викриття збуту наркотичних речовин», - сказав Сергій Лукашов.

 

Від початку року поліцейські з незаконного обороту вилучили: опій – 1563,2 мл., опій екстракційний – 1085 гр., опій-сирець – 2000 гр., метамфетамін – 1222,75 гр., марихуана – 19489,2 гр., макова соломка –11100 гр., лікарські сильнодіючі та ефіновмісні препарати – 257 шт, інші види наркотиків (мета дон)- 69 гр., прекурсори – 986 грам. Ліквідовано 3011 рослини коноплі та 861 рослин маку.

 

Понад 500 осіб було притягнуто до кримінальної відповідальності, в тому числі за збут наркотичних засобів, 56 особам повідомлено про підозру, а усього з початку року зареєстровано 997 наркозлочини.

 

«Ми прислухаємося до громадськості, реагуємо на інформацію у ЗМІ, на петиції, бо розуміємо, що безпека на вулицях нашого міста - це спільна й копітка робота. Вельми вдячний всім, хто інформує поліцію Кривого Рогу про випадки правопорушень, пов’язаних з наркотиками, реакція правоохоронців буде миттєва».

 

Ключовим завданням для поліції залишається максимально ефективне виконання функцій щодо захисту прав громадян від злочинних посягань та забезпечення стабільності результатів із виявлення і розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, протидії наркозлочинності, ліквідації незаконних пунктів прийому металу та боротьба з незаконними гральними закладами. Адже рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції", - зазначають у КВП.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: