Розпочався Великий піст: рекомендації для криворіжців

АКТУАЛЬНО
02.03.20 - 16:16

Сьогодні у православних християн розпочався Великий піст. Він триватиме аж до Великодня, який цьогоріч випадає на 19 квітня.

Щоб гідно зустріти одне з найбільших християнський свят, віряни 7 тижнів дотримуються обмежень у харчуванні і в думках. Провести цей період з максимальною користю допоможуть поради священника і лікаря.

 

«Без милостині й без молитви само по собі обмеження постом не називається. Його можна назвати дієтою, можна назвати психічною вправою, але посту тут як такого нема. А молитва та милосердя до ближньої людини доступні абсолютно для кожного», – зауважив клірик кафедрального Спасо-Преображенського собору протоієрей Олександр.

 

Гастрономічна підготовка до посту не менш важлива. За два тижні продукти тваринного походження поступово виводять з раціону і заміщують рослинною іжею. За словами медиків, після завершення посту до лікарні швидкою привозять багато пацієнтів із загостреннями різних кишково-шлункових хвороб.

 

«Харчування під час посту повинно бути збалансованим, – наголосила лікар-гастроентеролог 16-ї міськлікарні Наталія Педіч. – Якщо є можливість вживати рибу у певні дні, не відмовляйтесь від цього. Морепродукти, наскільки я знаю, пост не забороняє.

 

Виходити з посту також необхідно поступово Обов’язково звертайте увагу на спосіб приготування їжі. До того ж суворо дотримуватись посту можна не всім. Категорично не рекомендуємо піст вагітним жінкам та тим, що годують грудьми, хто фізично багато працює. Церква дозволяє не дотримуватись посту мандрівникам у дорозі, дітям до 14-ти років та хворим».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»