"Секта свідків СРСР". На Дніпропетровщині намагались відновити радянські силові структури

КРИМІНАЛ
01.06.21 - 10:49

На Дніпропетровщині прихильники «відновлення СРСР» намагались заснувати фейкові «народні ради» та «силові структури», - повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією спецслужби, місцева мешканка з «досвідом роботи» у процесах створення псевдовладних утворень залучила до антидержавних заходів майже 100 людей. Усе це – за координації російської ГО «Верховный Совет СССР». 

Так звана «председатель Верховного Совета УССР» роздавала учасникам групи «справки о гражданстве СССР». Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь у «псевдовиборах» нових державних органів. 

 

Оперативники встановили, що у формуванні «силового блоку» фейкових органів Дніпропетровської області взяли участь члени незареєстрованого осередку російського «Международного союза советских офицеров».

 

 

Під час обшуків за місцями проживання організатора і активних учасників групи правоохоронці виявили:

 

-  документацію фейкових «народних рад»;

-  комп’ютерну техніку для виготовлення так званих «довідок про громадянство СРСР»;

-  списки учасників групи;

-  листування з кураторами з РФ.

 

Проти прихильників «відновлення СРСР» відкрили кримінальне провадження за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Правоохоронці встановлюють усіх причетних осіб.

 

Викрили організацію Управління СБУ у Дніпропетровській області, спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

 

Відео - нижче

Фото СБУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: