Серія крадіжок триває: без кабелю залишились криворізький швидкісний та два ліфти

ПРИГОДА
04.06.19 - 15:29

Декілька місяців у Кривому Розі триває хвиля крадіжок. 31 травня два ліфти у Центрально-Міському районі залишились без диспетчерського зв’язку. А контактна мережа міського швидкісного скоротшала на 40 метрів.

Знахабнілі металісти понівечили комунальне майно на десятки тисяч гривень.

 

У КП «Швидкісний трамвай» з початку року вшосте не дорахувалися ділянки контактної мережі.

 

«Водій трамваю рухався за маршрутом станції «Кривий Ріг - Головний». О 3:30 поблизу зупинки «Розвилка» він помітив відсутність контактного дрота. На місце події викликали аварійну бригаду контактної мережі, яка ліквідовувала пошкодження до 5:30», – обурюється заступник директора підприємства Іван Клименко.

 

Лише у поточному році підприємство зазнало збитків на суму понад 60 тисяч гривень. Крім того, вихідними металісти скоїли крадіжки кабелю у двох багатоповерхівках по вулиці Миколаївське шосе.

 

«Збитки у 8-му будинку складають 13 тисяч, у 6-му – 4,5 тисячі. До того моменту, поки роботу ліфтів не відновлять, вони працюють у денному режимі, з 8-ї до 17-ї. Важко підніматися на 9-й поверх, особливо літнім людям та з дитячими візками», – каже директор філії «Дніпроліфт» ПАТ ВО «Стальканат-сілур» Андрій Піцик.

 

Минулого року збитки від крадіжок у міському ліфтовому господарстві склади понад 2 мільйони гривень. За 5 місяців поточного року вони вже досягли півмльонної позначки – 6-значної суми із кишені криворіжців. Комунальники ж сподіваються на правоохоронців.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: