Сесія міськради: на боротьбу з коронавірусом депутати додатково спрямували понад 42 млн грн

ВАЖЛИВО
22.04.20 - 13:49

На сьогоднішній сесії міськради депутати підтримали мера Юрія Вілкула - на боротьбу з коронавірусом додатково спрямували понад 42 млн грн на медобладнання, ліки та засоби індивідуального захисту.

«Ми мобілізуємо всі сили, в тому числі, фінансовий ресурс на подолання та недопущення розповсюдження  вірусу у нашому місті. Передусім – безпека та здоров’я  жителів! - підкреслив мер. - Ми поповнюємо резервний фонд міського бюджету ще на 30 млн 180 тис грн. Кошти будуть направлені на придбання апаратів штучної вентиляції легень, придбання стаціонарної ПЛР-лабораторії, систем моніторингу фізіологічних показників, засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та розхідних матеріалів".  

 

Це – додатково до 54 млн грн, які виділили у березні. За них вже закупили:

- придбання апаратів ШВЛ - 24 штуки експертного класу, 17 млн 24 тис грн. Договори укладені, гроші оплачені, очікуємо поставку в кінці квітня - початку травня.

- системи моніторингу фізіологічних показників 10 шт. 3 млн. 271 тис грн. Договори укладені, гроші сплачені, очікуємо поставку на початку травня. 

- швидкі тести, закуплено 6500 штук на 1 млн 336 тис грн. Вони вже отримані і знаходяться в роботі.

- засоби індивідуального захисту - профінансовано 5 млн (договір укладено, поставка - до 30 квітня).

 

"На 484 тис грн профінансована 2-а міська лікарня на закупівлю ЗІЗ і медикаментів, - зазначив Юрій Вілкул. 792 тис грн - ліки та витратні матеріали для інфекційної лікарні. 7 млн 22 тис грн - лікарські засоби для лікування пневмонії та грипу в терапевтичних відділеннях 15-ти лікарень міста, також на засоби індивідуального захисту. Це кошти з резервного фонду та міського бюджету. 5,4 млн - додатково на засоби індивідуального захисту, лікарські засоби та медичні вироби. 7 млн - 35 кисневих концентраторів. Ведеться велика робота, але на жаль, хочу повідомити, що реальних постачальників цього обладнання немає. 1,6 млн - на придбання ще 7728 швидких тестів».

 

Крім того, підтримано рішення про поповнення на 10 млн грн міського матеріального резерву на придбання масок, рукавичок і захисних костюмів. 

На сесії депутати також підтримали пропозицію мера про виділення 2 млн грн на придбання продуктових наборів для малозабезпечених та літніх мешканців Кривого Рогу.

 

 

Фото на прев'ю - РБК.Україна.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: