Сезон боргів. Криворіжці заборгували за газ 115,5 мільйона гривень

СОЦІУМ
16.12.20 - 11:44

Криворіжці заборгували за газ 115,5 мільйона гривень, - констатують у компанії «Дніпропетровськгаз Збут».

Уже другий місяць триває опалювальний сезон. Зазвичай, саме у зимовий період зростають борги населення за спожитий газ. Станом на 15 грудня, борг клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» перевищив 626 мільйонів гривень, - кажуть у компанії.

 

Найгірші показники оплати за газ – серед мешканців великих міст. Наприклад, у Дніпрі споживачі заборгували 228 мільйонів гривень, у Кривому Розі – 115,5 млн, Павлограді – понад 18 млн, Кам’янському – більше 70 млн, Нікополі – понад 30 мільйонів, у Новомосковську – майже 30 млн.

 

А от у невеликих населених пунктах менше боргують за блакитне паливо: у селищі Апостолове – 6 мільйонів, у Солоному – 5,2 млн грн, у місті Першотравенськ – 4,3 млн грн.

«56% клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» мають борги за спожите блакитне паливо. Ситуація не повинна перерости у критичну, адже під загрозою може опинитися система стабільного газозабезпечення всього населення України. Споживачі мають розуміти - борги не зникнуть самі по собі. Незважаючи на карантин, обов’язок розраховуватися за використаний газ залишається. В іншому випадку, зі злісних неплатників кошти можуть бути стягнені в судовому порядку», – підкреслила директорка ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» Юлія Кузьменко.

 

Серед боржників є й отримувачі державної допомоги. Майже 300 субсидіантів, які є клієнтами «Дніпропетровськгаз Збуту», не сплачують за блакитне паливо понад три місяці. Як відомо, з 2019 року субсидія монетизована, тобто громадяни отримують її в грошовій формі. Таким споживачам варто пам’ятати, що ці кошти призначені для розрахунку саме за комунальні послуги і їх потрібно сплачувати вчасно.

 

Нагадуємо, сплачувати за газ можна онлайн. Обирайте найбільш для вас зручний: особистий кабінет на сайті 104.ua; мобільний додаток 104 Mobile або 104 Mobile Light; чат-бот 7104ua у Viber.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: