Що криворіжцям важливо знати про монетизацію пільг для населення?

АКТУАЛЬНО
02.10.19 - 11:37

З 1 жовтня в Україні розпочинається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. У жовтневих платіжках від «Дніпровських енергетичних послуг», які клієнти отримають у листопаді, окремо не буде вказано суму компенсації.

Жителі Дніпропетровщини, які мають право на пільги, можуть отримати їх у такий спосіб:

 

- готівкою на свій рахунок в «Ощадбанку».  Для цього необхідно звернутися із відповідною заявою до органів соціального захисту населення. У такому разі  у платіжці за світло буде відображена вся сума за спожиту електроенергію без урахування пільги. Саме її у повному обсязі має сплатити клієнт.   

 

у безготівковій формі. Такі клієнти будуть отримувати рахунки за електроенергію із сумою, що автоматично зменшена на розмір пільги. Управління соціального захисту населення щомісячно формуватиме реєстр нарахованих пільг, надсилатиме Мінсоцполітики, яке після перевірки передаватиме дані до «Ощадбанку». Банк перекаже кошти на рахунки клієнтів у компанії «Дніпровські енергетичні послуги». 

 

«Споживачам не потрібно особисто звертатися до «Дніпровських енергетичних послуг», щоб підтвердити своє право на отримання пільги. Усі необхідні дані нам надаватиме управління соціального захисту населення», - сказав директор «Дніпровських енергетичних послуг» Юрій Федько.

Крім того, «Дніпровські енергетичні послуги» турбуються, аби клієнти, які мають право на оформлення субсидії, могли безперешкодно її отримати.

 

Тому постачальник нагадує: для призначення соціальної допомоги необхідно своєчасно сплачувати рахунки за електроенергію. Адже через заборгованість на суму від 340 грн органи соціального захисту можуть відмовити у наданні субсидії.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: