А що там у Зеленського? Підписав нові закони і закликав повідомляти про випадки корупції

ВАЖЛИВО
23.09.19 - 16:31

Президент України Володимир Зеленський підписав більшу частину законів, які були ухвалені новою Радою ІХ скликання. 

Найголовнішим стало підписання закону про імпічмент президента. 23 вересня Зеленський підписав закон «Про особливу процедуру усунення Президента України з поста", проголосований ВР.

 

У відеозверненні він закликав українців почати рішучу боротьбу з корупцією в будь-яких її проявах.

 

Відтепер кожен громадянин може повідомити про підозру щодо незаконної діяльності, зателефонувавши на гарячу лінію НАБУ за номером 0 800 503 200. (Відео дивітся нижче).

 

Крім того, президент закликав українців жити чесно та за законом й повідомив про підписання прийнятого парламентом Закону «Про імпічмент».

 

Водночас Зеленський відмовився підписувати закон про новий Виборчий кодекс

 

Також в Офісі президента повідомили і про підписання законів про державну підтримку кінематографії, а також закони про фінансування дорожнього господарства, за якими передбачені великі штрафи за порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів, а певна частина цих штрафів йтиме на поповнення дорожнього фонду.

 

Крім того, Зеленський підписав зміни до законів України у сфері використання ядерної енергії, а також закон, який передбачатиме скасування кримінального покарання за фіктивне підприємництво.

 

Також Глава держави підписав закон про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи, який називають "митним безвізом", та про зміни до закону щодо приватизації.

 

Наостанок Зеленський поставив свій підпис під ратифікацією угод з Туреччиною та Швейцарією щодо уникнення подвійного оподаткування.

 

Нагадаємо, 20 вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміни до Закону про Антикорупційний суд, який передбачатиме визначення пріоритетності передавання справ до цього суду. 

 

Оновлено. Надвечір 23 вересня пресслужба НАБУ повідомила, що через відеозвернення президента українці "поклали" телефонну лінію Нацбюро, і зателефонувати туди зараз неможливо.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: