"Щоб мені не сказали: "Ану, геть звідси!" Зеленський записав монолог про ВР, розведення військ та очікувані посадки

ПРЯМА МОВА
08.11.19 - 10:34

Убер-президент. Так назвав себе Володимир Зеленський у черговому відео-монолозі, який він записав у автівці Тесла. Глава держави розповів про труднощі президентської посади та своє бачення ситуації в країні.

Основні тези монологу президента:

 

Серед плюсів роботи нової команди при владі Зеленський вважає проголосовані законопроєкти, близько 70 законів (незаконне збагачення, зняття недоторканності, судова реформа, перезавантаження генеральної прокуратури).

 

Мінуси - деякі депутати ВР дозволяють собі не ходити на роботу і не хочуть голосувати потрібні закони, бо вважають себе опозиціонерами.

 

На сьогодні - є помилки, аморальні вчинки, ганебні смс-ки та чутки, а гострі суперечки виносяться на засідання Верховної Ради. Але ми збираємось зробити належні висновки. 

 

Такої партії у ВР ще не було - 254 людини і всі різні, серед них є прості люди, з різною ментальністю і заробітком, які довго в'їжджають в тему і припускаються помилок.  Не зможуть впоратись зі своєю роботою - будемо прощатися. Поки що у Верховній Раді у нас демократія, але це... поки що. 

 

Критикують усі і усе - і Раду, і уряд, і мене особисто. І багатьом від цього складно працювати. Такого молодого уряду ніколи не було, але плюс - він не має досвіду корупції.

 

Нам казали, що цей президент не доживе до жовтня, і долар буде по 100 гривень, і уряд існуватиме два місяці, і відвернуться міжнародні партнери, але нічого з цього не відбулося. 

 

Колишні політики не можуть у цій системі знайти для себе місце. Але ми хочемо побудувати іншу країну, і вони нам не потрібні, вони можуть тільки виїжджати за кордон, але не всі зможуть виїхати. 

 

Небагато посадок? Справа Свинарчуків є, Пашинський, Микитась, Дубневич є. Ніхто не буде зупинятися. Є багато справ, до яких ми повинні ретельно підготуватися, бо інакше ці люди вийдуть на свободу.

 

Все буде доведено до кінця  - і справа Каті Гандзюк, і Павла Шеремета. Будуть не лише посадки, а й повернення грошей в бюджет. Буде відновлення заморожених справ - наприклад, справа Майдану, якою вже займається прокурор Чумак.

 

Заважають фейки, маніпуляції, інформаційна війна і всередині країни, і з російського боку.

Немає ніякої капітуляції, але ми не можемо припинити війну, не розмовляючи з людьми. Нормадський формат спрямований на оновлення діалогу, який наблизить нас до припинення війни, повернення полонених. Багато маніпуляцій довкола розведення військ. Стосовно Станиці Луганської - там нині Швейцарія. Розведення в Золотому, Катеринівці, Петрівському - це виконання Мінських угод. Ми розвели війська і там вже немає пострілів. Там вогню немає - така статистика.

 

Наші військові - молодці, розведення відбулося безпечно, позиції підготовлені, розбудовані. Забудьте термін "сіра зона" - там безпечна ситуація, представники поліції, служби безпеки.

 

Секретів від суспільства не буде, все буде обговорюватись.

 

Наші успіхи - взяти хоча б одну дорогу Запоріжжя - Маріуполь, траса 200 км будувалася три роки, ми ж збудували 130 км дороги європейського рівня, і всі задоволені.

 

З 1 березня починаємо масштабне будівництво доріг - 4 тисячі км. Декілька мостів збудуємо наступного року, 100 шкіл буде реконструйовано, збудуємо 100 стадіонів і садочків, купимо 100 автобусів до цих шкіл у сільській місцевості.  

 

У Міноборони ніколи ще не було такого великого бюджету, ми збільшили його на 16 відсотків. 

 

 

Наприкінці президент поскаржився, що робота на цій посаді - надзвичайно важка й виснажлива, увечері він перетворюється на "організм", який уже нічого не розуміє, втрачає сили, енергію, бажання. Від цього страждає родина.

 

"Щоранку після пробіжки я купую в улюблених точках каву, і всі раді мене бачити. Хочу, щоб так і було, і мені не сказали: "Ану, геть звідси!" 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: