Щоб не відключили світло, 72-річний криворіжець-боржник заварив електрощитову в під’їзді. Відео

СОЦІУМ
10.01.20 - 12:00

Під час Новорічних свят в ОСББ «Січ-17» Тернівського району 72-річний чоловік заварив електрощитову, щоб йому не вимкнули світло через борги. Про це у фейсбук повідомила голова правління ОСББ Віра Поляк.

«3 січня 2020 року близько 14:00 мені, як голові правління ОСББ «Січ-17», повідомили телефоном, що співвласник будинку Б. пошкодив спільне майно. Я зробила йому зауваження, що заварювати електричний щиток на сходовій клітині – це правопорушення. До того ж, аварійно небезпечно, бо при закороченні дротів або в іншій аварійній ситуації не буде можливості відчинити дверцята електрощитка, де знаходяться три лічильники та вимикальні пристрої, але він відштовхнув мене і я ледь не впала зі сходів», – обурюється пані Віра.

 

Після цього жінка почала знімати порушника на відео, викликавши поліцію. Правоохоронці попросили літнього чоловіка пояснити свої дії, фіксуючи розмову на нагрудні відеокамери. Вони намагалися довести, що він порушує закон. Також копи пропонували йому повернути все як було, або ж вони складуть протокол. Порушник відмовився, тому Віра Поляк написала на нього заяву та пояснення.

 

Голова правління ОСББ додала, що конфлікт з цим мешканцем триває вже давно, оскільки він не бере участі у житті будинку, постійно погрожує двірникам, голові правління та скаржиться до райвиконкому. До того ж, літній чоловік вже третій місяць не сплачує внески до ОСББ, обіцяючи «залишити голову правління без зарплатні».

 

Тож співвласники на останніх загальних зборах попередили порушника рекомендованим листом про те, що в разі несплати протягом 10-ти днів його боргу або не заключення договору реструктуризації, його квартиру відключать від електричних мереж, за утримання яких він не сплачує. ОСББ ж перебуває на самообслуговуванні та самозабезпеченні, не тримає в штаті електрика. Тому роботи з відключення боржника планували підрядники за договором. Але у зв’язку зі святами ці роботи було відтерміновано та перенесено на післясвятковий час.

 

Фото та відео - Віри Поляк.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: