Шестеро криворіжців стали Почесними донорами України

АКТУАЛЬНО
30.12.20 - 11:04

Міський голова Костянтин Павлов вручив посвідчення «Почесний донор України» шістьом криворіжцям. 

У Кривому Розі мешкають більше 2 тисяч Почесних донорів України. За рік більше 14 тисяч добровольців здають свою кров, тим самим даруючи хворим надію на порятунок.

 

Мер Костянтин Павлов зустрівся із криворіжцями, які виконують цю шляхетну місію. Ольга Якушкіна, Людмила Протопопова, Володимир Бондаренко, Ігор Муравський, Дмитро Вахниченко і Олександр Шкурко більше 40 разів здавали кров або плазму крові, за що удостоєні високого звання «Почесний донор України».

 

«Ваше рішення здати кров рятує тисячі життів. Карантин та обмежувальні заходи вплинули на усі галузі життя. В Україні значний дефіцит крові є і за звичайних умов, але через пандемію по всій країні в Центрах забору крові значно поменшало донорів. Тому ви – справжні герої і гідні поваги», - вручаючи землякам посвідчення і нагороди, підкреслив Костянтин Павлов.

 

Почесний донор України Ольга Якушкіна сказала: «Я почала здавати кров із 1999 року. Перший раз – для своєї бабусі, коли вона потрапила до лікарні. Вже 43 рази здавала кров. Коли мені зателефонували та повідомили про присвоєння почесного звання, для мене це було несподіванкою. Я стала донором, тому що вважаю це своїм обов’язком і планую продовжувати цим займатися й надалі».

 

Зараз збільшилась потреба лікувальних закладів у компонентах і препаратах крові. Структурний підрозділ у Кривому Розі КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» забезпечує 23 медичні установи міста та прилеглих районів. Здати кров криворіжці можуть, звернувшись до фахівців станції переливання крові за адресою вулиця Медична,12.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: