Шість пар берців на 95-му кварталі: криворіжці згадали загиблих десантників

ПАМ'ЯТЬ
15.06.19 - 10:07

Учора Кривий Ріг вшановував пам'ять своїх синів, загиблих 5 років тому, 14 червня 2014 року, в аеропорту Луганська. Тоді був збитий Іл-76 – військово-транспортний літак 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил ЗСУ.

Нагадаємо, борт збили з ПЗРК «Ігла». На облавку перебувало 40 десантників та 9 членів екіпажу. В результаті падіння літака, усі вони загинули. Згодом слідчі СБУ встановили, що злочинний наказ збивати український літак бойовикам віддав командувач 58-ю армією ЗС РФ генерал-майор Євгеній Нікіфоров, командирований на Донбас для здійснення воєнного вторгнення та окупації частини території України. 

 

Серед загиблих десантників були 6 криворіжців - Валерій Алтунін, Павло Коснар, Антон Самохін, Євген Резніков, Ілько Гайдук і Станіслав Дубяга.

 

Молоді й усміхнені, вони тепер уважно дивляться на нас із портретів стели: чи ми змогли зберегти країну, яку вони летіли захищати у самісіньке пекло захопленого ворогом Луганська?

 

Цих хлопчиків учора згадали на мітингу біля Стіни пам'яті на 95-му кварталі. 

 

Про незабутній подвиг українських оборонців нагадали криворіжцям організатори мітингу - бійці батальйону "Кривбас" та 39-а Жіноча Сотня, бойові побратими, рідні загиблих.

 

Біля Стіни пам'яті на спомин про шістьох криворізьких синів стояли берці, в яких вони залишились до кінця. Містяни вкладали у них квіти.

 

Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання. У мирне небо Криворіжжя злетіли голуби, випущені з дитячих рук.

 

Рідні загиблих хлопців розповіли, що збираються передати в Адміністрацію Президента звернення. 

У ньому вони пояснили ситуацію, яка склалася за ці п'ять років, - і досі нікого за трагедію не покарано, а генерал-майор Віктор Назаров попри вирок суду залишається на волі і розгляд справи затягується. 

Саме генерал-майора Віктора Назарова, який на момент трагедії очолював штаб АТО, суд визнав винним і засудив його до 7 років позбавлення волі, однак генерал подав апеляцію, розгляд якої триває й досі.

 

Тепер родичі прагнуть, щоб новообраний президент взяв цю справу під свій особистий контроль.

 

Ось вони, наші десантники, на відео (дивіться нижче), перед своїм останнім польотом, розповідають на камеру, як будуть захищати рідну землю...

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: