Штраф - понад 3 тисячі гривень. З 20 серпня на Дніпропетровщині заборонено ловити раків

ЕКОЛОГІЯ
15.08.22 - 11:14

З 20 серпня по 30 вересня на Дніпропетровщині встановлюється заборона вилову раків. Про це повідомили у Дніпропетровському рибоохоронному патрулі.

Заборона пов’язана з линькою раків – періодом скидання зміцнілого панцира цих членистоногих. Зазвичай линька у дорослих раків відбувається 1-2 рази на рік, проте молоді раки можуть линяти кожного разу під час активного росту. Цей період важливий, адже зміцнілий панцир заважає членистоногим повноцінно рости, тому вони скидають його і формують новий.

 

Любителям раків, які порушать заборону, загрожує адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф - 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів). За кожну незаконно добуту особину порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 гривні.

 

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 особин на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Також заборонений вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) з застосуванням підсвічування.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: