Шимановське родовище. Канадська компанія домовилася про передачу землі під новий ГЗК у Кривому Розі

БІЗНЕС
19.11.19 - 11:52

Канадська гірничодобувна компанія Black Iron домовилася з урядом України про умови отримання земельної ділянки під будівництво гірничо-збагачувального комбінату під Кривим Рогом.

Black Iron і Міністерство оборони України, за підтримки Прем'єр-міністра України і Міністерства економічного розвитку, підписали меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє сайт компанії.

 

За умовами угоди, Міноборони погодилося передати канадської компанії 1263 га землі, що прилягає до Шимановського рудного масиву. Натомість Black Iron зобов'язується виплатити компенсацію, яку використовують для будівництва службових квартир для українських військовослужбовців. - йдеться на сайті ukrrudprom.com

 

Сторони поки ведуть перемовини про остаточну суму компенсації.

 

"Керівництво Black Iron інтенсивно працювало над тим, щоб отримати ділянку під будівництво проєкту. Після вступу в силу обов'язкової угоди, уряд України отримає кошти для будівництва квартир для військових ", - підкреслив Метт Сімпсон, генеральний директор Black Iron.

 

Канадці оцінюють необхідні інвестиції для запуску першої черги виробництва у $ 436 млн. Із них $ 260 млн - кредитні кошти або облігації.

 

Перша черга забезпечить випуск 4 млн тонн залізорудної сировини. Друга черга повинна збільшити його до 8 млн тонн, і на її введення знадобляться ще $ 312 млн. Компанія розраховує почати будівництво в 2020 році.

 

Станом на жовтень 2018 року капіталізація Black Iron становила 13,6 млн канадських доларів.

 

Нагадаємо, що гірничодобувний гігант Glencore підписав меморандум про взаєморозуміння з канадською компанією Black Iron про спільну розробку Шимановського залізорудного родовища поблизу Кривого Рогу.

 

Шимановське родовище розташоване в самому серці Криворізького залізорудного басейну. Це 355 млн тонн виміряних, 290 млн тонн вивірених і ще 188 млн тонн передбачуваних запасів. Вміст заліза у виміряних запасах - 32%, магнетиту - 19,5%.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: