"Січеславна" стартує. Відкриє фестиваль криворізький театр "Академія руху". Відео

КУЛЬТУРА
15.09.20 - 12:59

З 18 по 28 вересня на Дніпропетровщині стартує XXVIII фестиваль-конкурс на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2020». Кривому Рогу випала честь відкривати цей фестиваль.

У ньому братимуть участь колективи Дніпра, Павлограда, Кривого Рогу, Кам'янського та Запоріжжя - 15 професійних та молодіжних театрів. До уваги журі та глядачів вони представлять свої кращі вистави.

 

Традиційно визначать кращі спектаклі для дітей і дорослих, режисерську і композиторську роботи, кращих виконавців жіночих і чоловічих ролей.

 

У Кривому Розі участь у фестивалі візьмуть театр ляльок, театр драми і музичної комедії ім. Тараса Шевченка і театр музично-пластичних мистецтв «Академія Руху».

 

Церемонія відкриття фестивалю відбудеться 18 вересня о 13.00 в «Академії Руху» музичною казкою «Всі миші люблять сир» за мотивами однойменної казки Дюли Урбана. Це постановка заслуженого діяча мистецтв України Сергія Бєльського про зворушливу історію дружби і любові, які перемагають будь-які труднощі.

 

Та на цьому сюрпризи насиченого театральними подіями дня не закінчуються, - повідомляють криворізькі "академіки".

 

О 23.00 18 вересня відбудеться унікальний культурно-мистецький захід «Театр під зорями». Глядачам та членам журі представлять виставу «По той бік кургану» - кожного глядача огорне велич і містика часів давньої Скіфії. Це пластична драма  про час, коли у період ворожнечі і війн, мужності і героїзму, під час захисту рідної землі вагомими стають поняття співчуття, побратимства, жертовності.

 

Незвичайний «Театр під зорями» подарує всім глядачам незабутні емоції, буде супроводжуватись ароматом смачної кави, живою музикою, сюрпризами та подарунками.

 

Переможців оголосять 28 вересня у Дніпропетровському українському музично-драматичному театрі ім.Тараса Шевченка.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: