Смачна небезпека? Дикорослими грибами отруїлися троє криворіжців

ПРИГОДА
03.06.19 - 11:21

30 травня троє криворіжців отруїлися грибами, які зібрали у лісосмузі Тернівського району, – повідомила нашим журналістам лікар з гігієни харчування Держпродспоживслужби Тетяна Семенова.

Люди почали почувати себе погано через декілька годин після споживання грибів. Тяжких наслідків для здоров’я вони уникнули завдяки вчасному зверненню за медичною допомогою.

 

Криворіжці збирали гриби, за зовнішніми ознаками схожі на сироїжки, приготували їх і з’їли.

 

Потерпілих госпіталізували до реанімації 8-ї міськлікарні у важкому стані. За дві доби їх перевели до відділення терапії. Тепер їхнім життям нічого не загрожує.

 

Тетяна Семенова наголосила, що у Криворізькому районі ростуть лише умовно їстівні гриби. Часто зустрічається бліда поганка, яку важко відрізнити від їстівних грибів.

 

Аби уникнути отруєння, відмовтеся від споживання дикорослих грибів. Не купуйте гриби на стихійних ринках. Уважно оглядайте гриби. Не купуйте занадто молоді чи старі гриби. Не збирайте гриби поблизу трас, підприємств, забруднених територій, оскільки вони вбирають в себе отруйні речовини. Не збирайте їх у посушливу погоду. Не куштуйте сирі гриби. Готуйте їх протягом першої доби після збирання, відварюючи не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді, не менше 30 хвилин.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: