Смертельна розвага заради лайків: в Україні діти нюхають газ заради переглядів у соцмережах

СОЦІУМ
10.10.21 - 12:24

В Україні з’явилося нове небезпечне захоплення серед підлітків – сніффінг. Заради лайків в соціальних мережах діти вдихають небезпечний для здоров’я газ для запальничок і нюхають освіжувачі повітря. Уже є перший смертельний випадок.

Президент Всеукраїнського союзу парамедиків, лікар швидкої допомоги Ярослав Вус розповів, що в Першотравенську на Дніпропетровщині 15-річний хлопець вдихнув газ із балончика для заправки запальничок і одразу ж помер. Він зробив це заради того, щоб вразити своїх друзів.

 

«Ця «мода» до нас тільки прийшла. Останнім часом серед підлітків було популярно ковтати подушечки з рідиною для посудомийних машин, до цього вони ковтали но-шпу. А ось тепер нюхають газ. Все це вони роблять заради відео в Tik-Tok», – говорить парамедик.

 

Проте такі ігри приносять не тільки фізичну шкоду, але й психологічну. Газ для запальничок — не єдине, що нюхають підлітки. В хід йдуть освіжувачі повітря, ацетон та фарби, які розпилюються. В результаті – звикання, і як наслідок – токсикоманія.

 

Лікарі радять батькам звертати увагу на стан своїх дітей, адже виявити небезпечне захоплення складно. Газ не залишає запаху або якихось слідів. Але якщо дитина млява, або навпаки, сильно збуджена, її нудить або мучить спрага, то потрібно якомога швидше показати її медикам.

 

Джерело: УНІАН.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: