"Смілива гривня": Нацбанк закликає українців здавати монети для допомоги ЗСУ. Відео

ВАЖЛИВО
08.08.22 - 12:19

Національний банк України оголосив благодійну акцію "Смілива гривня". Українців закликають здавати монети номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Зібрану суму перерахують на потреби війська.

Про це інформує пресслужба НБУ.

 

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна їх кількість не використовується, а лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

 

"Вже п’ять місяців Україна мужньо протистоїть ворогу. До наближення перемоги долучається кожен із нас – хтось на фронті зі зброєю в руках, хтось в тилу, допомагаючи нашим воїнам. Акція "Смілива гривня" – це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків – Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт", – закликав заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

 

Акція триватиме протягом трьох місяців. До 31 жовтня кожен бажаючий зможе принести монети до відділень АТ "Ощадбанк" та АТ "ПУМБ".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: