Сьогодні 7-а річниця батальйону "Кривбас": криворіжці згадали побратимів

ВІЙСЬКОВІ
15.05.21 - 11:34

Цього дня, 7 років тому, було створено 40-й батальйон національного захисту «Кривбас». З нагоди 7-ї річниці, у сквері Героїв, біля Іловайського хреста, криворіжці провели урочистий мітинг, згадали історію батальйону і вшанували пам'ять загиблих на Донбасі побратимів.

40-й окремий мотопіхотний батальйон "Кривбас" був створений 15 травня 2014 року як добровольчий батальйон територіальної оборони. До його складу входили мешканці Кривого Рогу та Дніпропетровської області. 

 

Наші мужні земляки, бійці «Кривбасу», дали гідну відсіч російському агресору. Вони брали участь у найзапекліших боях війни на сході України: боях за Іловайськ у серпні 2014 року та боях за Дебальцеве взимку 2015 року.

 

У пеклі Іловайського котла "Кривбас" втратив 21-го побратима, коли у так званому "зеленому коридорі" російські війська підступно розстріляли наші частини, які (за "домовленістю") виходили з оточення.

Навесні 2015 року батальйон був розформований за рішенням Генерального штабу.

 

Сьогодні на мітинг зібралися ветерани АТО, їхні рідні, родини загиблих бійців, представники міської та районної влади, небайдужі криворіжці. З промовою до присутніх звернувся заступник командира батальйону Юрій Сіньковський.

 

Учасники зібрання згадали фронтові будні та подвиги своїх побратимів, поклали квіти до підніжжя монумента, вклонились світлій пам'яті полеглих за незалежність нашої держави у протистоянні з російським окупантом. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: