Сьогодні - Міжнародний день щастя. Україна посіла 133 місце зі 156 у рейтингу найщасливіших країн світу

СВЯТО
20.03.19 - 11:12

Сьогодні - Міжнародний день щастя. У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з ідеєю про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей планети.

Між тим, Україна посіла 133 місце зі 156 у рейтингу найщасливіших країн світу. Очолила рейтинг Фінляндія.

 

Підрозділ ООН з пошуку рішень для стабільного розвитку 20 березня опублікував щорічний рейтинг найщасливіших країн світу (World Happiness Report 2019).

Рейтинг вдруге поспіль очолила Фінляндія. На другому місці - Данія, на третьому - Норвегія. До п'ятірки найщасливіших країн також потрапили Ісландія та Нідерланди.

Останнє, 156-те місце посідає Південний Судан, передає zn.ua.

 

Україна посіла 133 місце, розташувавшись у рейтингу між Чадом (132) та Ефіопією (134).

"Цього року ми порівнюємо якість життя населення протягом більш тривалого періоду, в середньому, за десять років. Серед двадцяти країн, у яких рівень щастя впав найбільше, сім розташовані на Близькому Сході та в Північній Африці, шість - в Африці на південь від Сахари і три - в Західній Європі. Найзначніше зниження рівня щастя спостерігається у Венесуелі, Індії, Малайзії та Україні", - йдеться в доповіді.

 

Під час проведення дослідження враховуються ВВП на душу населення, очікувана тривалість здорового життя, а також опитування жителів різних країн про рівень їхньої соціальної підтримки, свободу прийняття рішень, щедрість і сприйняття корупції.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: