Сьогодні у Кривому Розі нарешті відкрилися дитячі садки. У захваті - батьки і діти

АКТУАЛЬНО
25.05.20 - 11:02

Сьогодні у Кривому Розі нарешті відкрилися дитячі садки та НВК. Як ми писали, згідно з рішенням обласної ТБНС, на Дніпропетровщині дитячі садочки почали роботу тільки в Кривому Розі і Кам'янському, де підготувалися до прийому дітей. Щоправда, відсьогодні двері діткам відкрили не всі 163 місцеві заклади, а лише 157.

У дитсадках №№ 194, 151 і 26 ще завершують ремонти харчоблоків і опалювальних систем, а в закладах №№ 176, 197 і 51 при проведенні масового тестування швидкими тестами у персоналу виявили позитивні результати. Тому рішення про їхнє відкриття приймуть лише після отримання результатів ПЛР-тестів.

 

У криворізьких садочках вихователі сьогодні зустріли 4 679 малюків.

 

Наші журналісти завітали до дитсадка №82, що в Металургійному районі. У перший день батьки привели сюди усього 12 діток, тож у групах поки - по 3-5 малюків.

 

Ті, у кого є можливість залишити малечу вдома, поки що не квапляться у дитсадок. 

 

А ті батьки, які сьогодні довірили дітей вихователям, - у захваті, і самі діти раді врешті повернутися до своїх друзів у садочки. 

 

На вході проводили дезінфекцію рук та температурний скринінг, який слід повторювати щочотири години. 

 

Нагадаємо, криворізькі дитсадки отримали 160 тисяч захисних масок, майже 70 тисяч рукавичок. Коштом міського бюджету всі заклади забезпечені дезінфекційними, антисептичними та миючими засобами. До кожного району міста доставили 5000 л гіпохлориту для проведення дезінфекції територій закладів.

 

Усі садки забезпечені безконтактними термометрами для обов’язкового температурного скринінгу дітей та працівників. 6299 працівників дитячих садків обстежені експрес-тестами.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: