Сьогодні у Кривому Розі поховали загиблу 3 роки тому дівчинку Аміну Менго

ЖАЛОБА
02.06.20 - 14:02

Сьогодні у храмі Різдва Христового відспівали померлу 3 роки тому криворізьку дівчинку Аміну Менго. Трагічна загибель 6-річної дитини тоді неабияк збурила громадськість. Судова справа щодо прийомних батьків Аміни стала резонансною, вона триває й досі...

Сьогодні, 2 червня, виповнюється рівно 3 роки від дня смерті Аміни. Але тільки зараз правоохоронні органи змогли віддати рідним дівчинки її останки для поховання.

 

"Три роки минуло з дня убивства моєї онучки, і нарешті, ми отримали дозвіл її поховати, - прокоментувала нашим журналістам бабуся Аміни, Елла Менго. - Говорити про це спокійно я не можу. Нарешті, ми віддамо рештки дитини землі, сподіваюсь, що Аміночка отримає спокій. Але справедливості немає - ті, хто спалив мою дитину, і досі на свободі, вони всюди гуляють, ходять на риболовлю. Все, що мені залишилось від дитини, - пакетик, ховати нема що. А для винуватців немає навіть домашнього арешту. Ми домагаємось справедливості, пишемо у Київ, але все безрезультатно. 1 травня Аміночці виповнилось би 9 років, вона пішла б у 2-й клас, була б радість для бабусі, а тепер мені вручили згорток. Її спалили якраз 2 червня, у День дитини. Душа розривається у мене". 

 

Нагадаємо, у червні 2017 року стало відомо про зникнення у Кривому Розі 6-річної дівчинки Аміни. Прийомні батьки заявили правоохоронцям, що вона нібито вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать розшукуваній дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків К.

 

Як ми писали, судові засідання у справі тривають уже близько трьох років, але вина подружжя поки не доведена. 

 

Чоловіка й дружину, які були прийомними батьками Аміни, звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ.

 

"Знаю Аміну з народження, вона була така мила дитина. Я - подруга її матері Ілони, з якою дружу майже 15 років. Я так шкодую, що Аміна потрапила в цю сім'ю. Вони мають за все відповісти і понести покарання", - каже присутня на похованні Ніна Піщак.

 

Рештки дитини сьогодні поховали на одному з цвинтарів міста, а судові перипетії все ще тривають...

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: