Сьогодні у Кривому Розі вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

ПОДІЯ
14.12.18 - 15:25

   14 грудня по всій Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У Кривому Розі на сьогодні проживає понад 4 тисячі людей, які постраждали в результаті цієї трагедії. Це - ліквідатори, вдови та діти, члени сімей загиблих учасників аварії.

На урочистостях були присутні мер Юрій Вілкул, представники чорнобильських громадських організацій, жителі міста.

На зустрічі з ліквідаторами аварії та їхніми сім'ями міський голова презентував макет майбутнього пам'ятника чорнобильцям, який планують встановити в Меморіальному комплексі Металургійного району. Автор ескізу – криворізький скульптор Володимир Токар, який працював над проектом півроку.

Юрій Вілкул вручив міські нагороди 14 ліквідаторам. Нагрудного знака «За заслуги перед містом» III ступеня були удостоєні Олександр Бєляєв, Василь Голомозенко та Віктор Шакула.

Звертаючись до присутніх, мер сказав: «Ми віддаємо шану всім, хто ціною власного здоров'я та життя захистив нас від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький уклін вам за мужність і героїзм. Вічна пам'ять і слава тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Міцного здоров'я, невичерпної енергії, сімейного добробуту та поваги вдячних поколінь».

Після урочистого зібрання біля пам’ятника криворіжцям-ліквідаторам, відбулась церемонія покладання квітів.

До Дня вшанування понад 2 тисячі чоловік отримали матеріальну допомогу від міста у розмірі 3 тис. грн. кожен.

Завдяки розширеній програмі соціального захисту, в 2018 році чорнобильці (І-ІІІ групи інвалідності) та вдови ліквідаторів отримали одноразову допомогу - 5 тис. грн.

Діти, які постраждали від аварії, - по 1 тис. кожному. Крім цього, з міського бюджету виділяється щомісячна допомога 200-300 грн. - залежно від групи інвалідності.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: