Сьогодні Україна святкує День Перемоги у Другій світовій війні

СВЯТО
09.05.19 - 7:48

9 травня Україна святкує День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Саме 9 травня 1945 року (за середньоєвропейським часом 8 травня) вступив в силу «Акт про беззастережну капітуляцію Німецьких збройних сил», який завершив 2-гу світову війну в Європі.

 

8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Нацистської Німеччини, підписаний наступником Гітлера, президентом Німеччини Карлом Деніцом.

Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

 

У День Перемоги ми вшановуємо пам’ять понад 80 мільйонів людей, чиї життя були обірвані насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старим, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

 

За роки Другої світової війни загинуло близько 8–10 мільйонів жителів України.

Сьогодні ми вклоняємось пам'яті наших прадідів-визволителів, які повернули нам мирне небо.

 

Кривий Ріг святкує Велику Перемогу, несучи квіти до могил полеглих воїнів, згадуючи їх світлим спомином, піснями воєнних років, театралізованими постановками й мітингами.

 

О 3-ій годині свою шану Героям віддали мешканці мікрорайону Південного ГЗК.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»