Сьогодні в Україні - День молоді. ТОП-5 цікавих фільмів для вечірнього перегляду

СВЯТО
28.06.20 - 15:36

Щорічно наприкінці червня українці відзначають свято юності та літа – День молоді. У 2020-му році це свято випадає на 28 червня.

До святкування Дня молоді в Україні долучаються всі охочі. Хоча молоддю прийнято вважати людей віком від 18-ти до 35-ти років, чисельність яких, згідно зі статистикою, в Україні становить понад 22 % від загальної кількості жителів. Проте, згідно з офіційними нормами ВООЗ, в категорію молодих людей потрапляють особи до 44-х років.

 

На жаль, через пандемію COVID-19 День молоді у 2020-му році пройде не так яскраво, як зазвичай. Людям все ж рекомендують залишитися вдома, а за нагальної потреби – дотримуватися визначених урядом і Міністерством охорони здоров’я карантинних правил.

 

А щоб це свято не було сумним, пропонуємо переглянути добірку із п'яти цікавих стрічок для вечірнього перегляду.

 

1. "Маленькі жінки" (2019 р., режисерка - Ґрета Ґервіґ).

Фільм розповідає про дорослішання чотирьох несхожих одна на одну сестер. Дія розгортається за часів Громадянської війни в США, але проблеми, з якими стикаються дівчата, актуальні як ніколи: перша любов, гірке розчарування, томлива розлука і непрості пошуки себе і свого місця в житті. Фільм заснований на однойменному романі Луїзи Мей Олкотт.

2. "Сирота Бруклін" (2019 р., режисер - Едвард Нортон).

Історія чотирьох сиріт, сліпо відданих своєму покровителю, шахраєві-детективу Френку Мінне, який витягнув їх із притулку. Хлопці готові виконати будь-яке доручення Френка. Один з персонажів - Лайонелл Ессрог, який страждає на синдром Туретта, мусить стати справжнім детективом та розслідувати справу про вбивство Мінне.

3. "Поклик пращурів" (2019 р., режисер - Кріс Сандерс).

Екранізація світової класики, однойменного роману Джека Лондона.

У фільмі яскраво змальовано історію життя Бака, добросердного пса, чиє безтурботне домашнє життя  летить шкереберть, коли його раптом викрадають із  рідної домівки у Каліфорнії та везуть до дикого й екзотичного Юкону на Алясці. Дія відбувається у часи Золотої лихоманки у 1890-ті роки. Новачок у зграї їздових собак – доставників пошти, а згодом і вожак цієї зграї, Бак переживає низку неймовірних пригод, та зрештою знаходить своє справжнє місце у світі і стає господарем власної долі.

4. "Джуманджі: Наступний рівень" (2019 р., режисер - Джейк Кездан).

Коли друзі знову відправляються до світу «Джуманджі», щоб врятувати Спенсера, не всі з них потрапляють у свої аватари. Гравцям доведеться швидко адаптуватися до незвіданого, що чекає на них в посушливих пустелях, підступних джунглях і засніжених горах, щоб вижити і повернутися додому.

5. "Король Лев" (2019 р., режисер - Джон Фавро).

Сюжет розповідає про незвичайні пригоди левеняти Сімби, спадкоємця повелителя савани Муфаси. Підступно позбавлений трону віроломним дядьком Шрамом, принц Сімба втік у вигнання. Але потім він повернувся, щоб скинути самозванця і стати тим, ким йому призначено долею - могутнім, мудрим і безстрашним Королем Левом.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: