«Сокіл-Джура». Три криворізьких команди перемогли у районному етапі військово-патріотичної гри

ОСВІТА
03.05.19 - 13:53

25 квітня завершився районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У змаганнях брали участь учні від 11 до 15 років, об’єднані в козацькі джури. І місце вибороли козацькі джури КЗШ №37, ІІ місце – КЗШ №61, ІІІ місце -– КЗШ №78, - повідомляє міський департамент освіти і науки.

Програма змагань складалася з трьох етапів. Козацькі джури випробовували свої сили на «смузі перешкод», надавали першу домедичну допомогу і демонстрували елементи рятувальних робіт. Також брали участь у конкурсі на краще виконання народних та авторських українських пісень на тему козацтва, представляли звіт про доброчинні справи, демонстрували знання з історії України в інтелектуальній грі «Відун».

 

Крім того, учасники показали рівень стройової підготовки: шикування в одну лаву, перешикування у дволаву та навпаки, повороти на місці, крок на місці, перешикування у дворяд, проходження урочистим ходом з виконанням військового вітання та виконання маршової патріотичної пісні.

 

Учасників змагань привітали С. Яновський, голова Тернівського осередку громадської організації «Січ», та АТОвець В. Ткаченко.

 

А 2 травня відбулося відкриття та перший день змагань міського етапу гри «Сокіл» («Джура») на території Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. 3 травня змагання продовжаться у КПНЗ «КМЮ» КМР (директор Ю. Мулявко). За підсумками другого дня оберуть загальнокомандну першість.

Фото зі сторінки міського департамента освіти і науки у Facebook.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: