Солодка небезпека: в Україну завозять отруєні екзотичні фрукти

АКТУАЛЬНО
07.03.19 - 15:27

На українські прилавки екзотичні мандарини,банани, ананаси та ківі потрапляють із високим вмістом нітратів, підгнилі та заражені плодовою мухою.

Фрукти викликають серйозні проблеми зі здоров’ям у дорослих та дітей, попереджає «Обозреватель».

 

Найнебезпечніші – апельсини, мандарини та лимони, заражені плодовою мухою. Наприкінці 2018-го затримали вантаж із 20 тоннами мандаринів, у яких виявили шкідника, а в лютому цього року – ще 25 тонн заражених цитрусових із Єгипту. Такі фрукти викликають у людини запаморочення, холодний піт та блювоту.

 

Ще одна небезпека, яка чигає на любителів смачненького, - це отруєні нітратами фрукти. Наприклад, у грудні минулого року у Львові знайшли 750 кг помело, в яких були отруйні речовини ізокарбофос. Завезли їх із Китаю.

 

"Останнім часом стали завозити відверту гниль і отруту, тому про це почали говорити. А до цього все сходило з рук. Зараз навіть митник відкриває контейнер із товаром, а туди зайти неможливо – мошка літає, гниль і неприємний запах. Просто вже знахабніли", - пояснює ситуацію директор Всеукраїнської асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

 

Виявити небезпечні ласощі можна за запахом та смаком. Нітратний фрукт на смак завжди водянистий, без приємного стійкого аромату.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: