Співпраця з Європою. Сьогодні мер Кривого Рогу зустрівся з делегаціями європейських країн

ВАЖЛИВО
18.05.19 - 14:57

Кривий Ріг  відзначає День Європи вже вшосте. З кожним роком у криворіжців з'являється все більше іноземних друзів. Сьогодні відзначити свято до Кривого Рогу прибули представники Ради Європи, Польщі, Словацької Республіки та Грузії. У святкуванні також беруть участь представники національно-культурних товариств - міський союз поляків та грузинська громада "Руставелі". Вранці у мерії гостей приймав міський голова Юрій Вілкул.

"Я дуже радий, що європейські країни завітали до нас на святкування. У нас розгорнута програма. Ходімо, подивимось, як ми підготувалися і показуємо життя у різних країнах Європи, щоб усі наші мешканці побачили розвиток Європи", - зазначив міський голова.

 

Гості міста кажуть - завітали до Кривого Рогу, аби  налагодити більш тісні зв'язки з великим індустріальним, мультикультурним містом та підтримати зусилля криворіжців у напрямку євроінтеграції.

 

"Я представляю програму під назвою "Інтеркультурні міста", яка об'єднує не лише європейські міста, а також міста Японії, Австралії, Америки, Канади, Мексики. Ми працюємо з містами, які розуміють значимість громади свого міста та концепцію взаєморозуміння, інтеграції, поваги, індентичності кожної культури. Тому мій сьогоднішній візит - це знайомство з Кривим Рогом, бо ми переймаємося не кількістю, а якістю", - розповіла експерт програми Ради Європи "Інтеркультурні міста" Ксенія Хованова-Рубікондо.

 

Давні стосунки пов'язують Кривий Ріг зі словацьким Кошице. Обмін делегаціями та постійна співпраця є кращим прикладом реалізації європейських засад, вважає уповноважений міста Кошице Едуард Бураш.

 

Кшиштоф Лонтка - з польского Любліна. У Кривому Розі вже вдруге. Каже, приїхав засвідчити європейські цінності, підтримати їх на святі евроєднання.

 

Після обміну сувенірами та фото на згадку про пам'ятну подію­ гості міста, у супроводі мера та його заступників, відправились на святкові локації.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: