Справа Аміни Менго: дебати знову не відбулися, натомість змінили обвинувачення

РЕЗОНАНС
25.11.21 - 14:52

У Дзержинському райсуді Кривого Рогу нині мали відбутись дебати у справі Аміни Менго - криворізької дівчинки, спалені рештки якої були знайдені затопленими у водоймі 4 роки тому. Але до дебатів справа знову не дійшла.

На слухання прибули усі учасники судового процесу, крім Сергія Гуртового, захисника потерпілої сторони. Нею визнана Елла Менго - бабуся Аміни.

 

На суді зачитали зміни, внесені напередодні в обвинувачення: виправлені технічні помилки й неправильно вказані дати. До матеріалів обвинувачення також додали результати експертизи, яка намагалася встановити причини смерті дитини. Щоправда, намарне. Нагадаємо, власне причини загибелі дівчинки так і залишились невідомими. Обвуглені рештки 6-річної дитини не дали змогу експертам встановити, від чого саме вона померла. 

 

Суть, обсяг і кваліфікація обвинувачення змін не зазнали. Врешті, заплановані дебати так і не відбулися, оскільки захисники обвинувачених попросили час для ознайомлення з внесеними змінами. 

 

Суддя Наталія Вікторович призначила наступне засідання на 3 грудня. 

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона щезла - вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать зниклій дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків. Чоловіка й дружину звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ. Суд над ними триває п'ятий рік...

 

Поховати Аміну рідні змогли лише за три роки по її загибелі, коли їм нарешті віддали те, що залишилось від дівчинки.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: