Справа пораненого Волка: засідання перенесли, бо не прийшов адвокат обвинуваченого

РЕЗОНАНС
26.11.19 - 16:27

У Центрально-Міському районному суді ухвалили рішення про призначення повторного розслідування за фактом службового недбальства посадових осіб Саксаганського військового комісаріату. Суд скасував попередню постанову слідчого військової прокуратури про закриття справи. Суддя Майя Бутенко постановила поновити розслідування. 

Йдеться про випадок на військових навчаннях, під час якого був тяжко поранений оператор криворізького інформпорталу В'ячеслав Волк.

 

Два роки тому, 6 липня 2017-го року, під час проведення навчань оператор криворізького інформпорталу В’ячеслав Волк погодився на участь у реконструкції події ймовірного затримання терориста.

 

В інсценізації брав участь інструктор Ігор П. На порозі Саксаганського райвиконкому він здійснив перший постріл вгору. Після цього, заламавши руки В’ячеславу, він зник разом із оператором всередині будівлі. Звідти згодом пролунав ще один постріл, який і завдав тяжких ушкоджень журналісту. Постріл скалічив нашого колегу - Славко залишається паралізованим, переніс оперативні втручання, проходить тривалі курси реабілітації. 

 

Сьогодні в Саксаганському райсуді мали розглядати справу, обвинувачений у якій - інструктор, що імовірно й здійснив той фатальний постріл.

   
«У військовій прокуратурі дійшли висновку, що нібито відсутній склад злочину у діях посадових осіб Саксаганського військового комісаріату. З чим ми, як потерпіла сторона, не погоджуємось. Слідчий провів додаткову експертизу. Експерт надав відповідь, що військові мали б відреагувати належним чином вже після того, як пролунав перший постріл», - пояснює Максим Гореліков, адвокат потерпілої сторони.

 

На сьогоднішньому засіданні в Саксаганському райсуді збирались допитати свідків-військовослужбовців. Але один із адвокатів обвинуваченого - Олександр Третяченко - не з’явився до суду.

 

«Стосовно обвинувачення громадянина П. ми перебуваємо на стадії допиту свідків. Уже кількох допитали, ще залишились чотири. Сьогодні суддя оголосив заяву одного з захисників П., який просив перенести розгляд справи у зв’язку з якимись сімейними обставинами, - коментує перенесення засідання Максим Гореліков.

 

Нагадаємо, з березня 2018-го року судовий розгляд цієї справи проводять з початку, оскільки у попередньої представниці Феміди, Світлани Хомініч, напередодні заключної стадії процесу сплив термін повноважень.

 

Наразі справою займається суддя Валерій Попов. Наступне засідання заплановане на 9-те грудня.

 


 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: