Стан криворізького повітря на початок вересня: що вдихаємо?

ЕКОЛОГІЯ
06.09.20 - 9:26

Упродовж двох днів, 3 та 4 вересня, на міських постах автоматичного спостереження фіксували перевищення концентрації оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки та пилу, - повідомляє аналітичний відділ якості атмосферного повітря у Кривому Розі. 

Так, на ПАС №5, розташованому на межі санітарно-захисної зони ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», зафіксували перевищення разових концентрацій оксиду вуглецю в 1,1-3,4 раза. 

 

Максимальна концентрація сягала 17,2 мг/м3. В період перевищень швидкість вітру коливалася в межах від 0,5 до 1,2 м/с. 

 

3-го вересня було перевищення середньодобової концентрації оксиду вуглецю в 1,5 раза.

 

На офіційному сайті підприємства ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вказано, що на ПАС №2 (вул. Ландау, 2а), на межі санітарно-захисної зони коксохімічного виробництва, 3-го вересня о 22:40 зафіксували разове перевищення гранично допустимої концентрації оксиду вуглецю в 1,2 раза. Швидкість вітру сягала 1,8 м/с.

 

3-го вересня на ПАС №1 «Кривий Ріг Цемент» спостерігали перевищення максимально-разових концентрацій діоксиду азоту в 1,1-1,4 раза та середньодобової в 3,9 раза. Швидкість вітру сягала 1,6-2,6 м/с. 

 

Цієї ж доби на ПАС №1 (вул. Славна, 2) «Кривбасзалізрудком» зафіксували підвищення середньодобових концентрацій пилу до межі гранично допустимого нормативу, а на ПАС №2 (перехрестя вул. Кармелюка та Панаса Мирного) «Південний гірничо–збагачувальний комбінат» зафіксовані середньодобові перевищення діоксиду сірки в 3,5 раза.

 

Під час періоду перевищень концентрацій, спостерігалась висока температура повітря в поєднанні зі слабким вітром, які сприяють накопиченню забруднювальних речовин від промисловості та транспорту в приземному шарі атмосфери та виникненню так званого «застою повітря». 

 

 

Аналітичний відділ якості атмосферного повітря у Кривому Розі нагадує, що криворізьким підприємствам варто вжити усіх необхідних заходів задля зменшення обсягу викидів забруднювальних речовин в повітря. А також звертається до містян з проханням не спалювати рослинні залишки!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: