Стоп расизму й палець догори. Матч «Шахтар» – «Динамо» оскандалився поведінкою фанів

РЕЗОНАНС
11.11.19 - 10:23

У неділю відбувся центральний матч 14-го туру Прем’єр-ліги України. На полі зустрілися принципові суперники «Шахтар» та «Динамо». Святкували перемогу «гірники», але сам матч запам’ятався великим скандалом. У секторі уболівальників киян були чутні расистські вигуки та ухкання на адресу гравців-бразильців із «Шахтаря».

З початку на це звернув увагу нападник донеччан Дентіньйо. Потім деякі фани киян почали провокувати 10-ку – Тайсона. Другий бразилець не витримав, підійшов до гостьової трибуни і запустив туди м’яча та показав їм «середній палець».

 

Заспокоїти своїх фанатів намагалися й гравці «Динамо», але все було марно. Дентіньйо та Тайсон, не витримавши образ, розплакалися. Суддя вирішив зробити паузу у грі і вивів гравців до роздягалень на три хвилин. Після повернення на поле Тайсон отримав червону картку. 

 

Диктор оголосив, що у випадку продовження расистської поведінки гру припинять, а у відношенні винуватців застосують покарання за нормами законодавства. Це, наче, вплинуло на вболівальників та гра продовжилася.

 

«Шахтар» переміг 1-0, але усі запам’ятали не гру, а неприпустиму поведінку фанатів київської команди.

 

Ресурс «Фокус» пише, що обидві команди виступили з заявами щодо цього інциденту.

 

«Шахтар» заявив: не може бути ніякого виправдання тим, хто заподіює образи через колір шкіри, релігійні та політичні переконання. Така поведінка є неприпустимою у цивілізованих країнах.

 

«Динамо» ж у свою чергу закликає не поспішати і провести розслідування.

 

За думкою столичного клубу, «Шахтар» «безапеляційно» обвинувачує вболівальників «синьо-білих», хоча ніяких доказів цьому поки не надали.

 

«З нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомогти йому і, у випадку доказу вини, ми вживемо заходів для подальшої ізоляції даних осіб не тільки від футболу, а й від суспільства», - заявило «Динамо».

 

«Очікуємо оприлюднення фото- і відеоматеріалів, які могли б пролити світло на усі обставини інциденту», - додали представники киян.

 

Фото - зі сторінки ФК «Шахтар» у сомережі.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: