Стрибки й запливи. У Кривому Розі розпочали тренування в оновленому басейні ДЮСШ №1

АКТУАЛЬНО
19.10.20 - 14:31

У Кривому Розі після капітального ремонту відкрили 50-метровий плавальний басейн Палацу водних видів спорту ДЮСШ №1, який за своїми технічними характеристиками став найкращим серед басейнів області. 

Дав старт відновленим тренуванням міський голова Юрій Вілкул.

 

«Сьогодні у нас дійсно свято, адже відновлюються навчально-тренувальні заняття в 50-метровому плавальному басейні. Тепер цей басейн ультрасучасний та найкращий не тільки в Кривому Розі, а й на Дніпропетровщині. У нашому місті водними видами спорту займається понад 3,5 тисячі чоловік, заняття проводять 40 тренерів. Ми бачимо, що плавання в місті є одним із масових видів спорту, тому впродовж останніх п'яти років поетапно капітально відремонтували 25-метрові плавальні басейни в ДЮСШ №2, 6 та 10. Надалі плануємо ремонти басейнів спортивних шкіл №6, 7 та 8», - зазначив міський голова.

 

Нарешті, після тривалої перерви, спортсмени ДЮСШ №1 мали змогу пірнути у воду. Сьогодні заплив на 50 метрів здійснили вихованці середньої групи відділення плавання. Від них естафету перейняли титуловані спортсмени ДЮСШ, які продемонстрували комплексне плавання на 200 метрів та вихованці секції зі стрибків у воду.

 

«Юні спортсмени, тренерський склад, батьки наших вихованців дуже чекали на цю подію. Зараз тільки на відділенні плавання в нас тренуються близько 200 дітей та молоді. Тепер перед нами відкриті нові горизонти. Ми не лише можемо якісніше тренувати спортсменів, а й проводити на своїй території змагання світового рівня. Дуже вдячні міському голові за таку зручну й сучасну водну арену», - розповів старший тренер відділення плавання ДЮСШ №1 Сергій Самаренко.

 

Під час реконструкції басейну повністю відремонтували чашу, устаткували її сучасною гідроізоляцією та оздобили новими кахлями. Також замінили вентиляційне обладнання, системи опалення та освітлення. Для зручності спортсменів відремонтували роздягальні, душові, спортивні зали.

 

Завершили будівельно-монтажні роботи встановленням сучасної системи водопідготовки та фільтрації води. До кінця року планують встановити теплові насоси, які дадуть можливість експлуатувати басейн протягом усього року, без перерви на літній сезон.

 

Нагадаємо, що після відмови гірничо-збагачувальних комбінатів утримувати свої об'єкти спортивної інфраструктури, місто не допустило їх закриття і взяло на свій баланс, в тому числі й палаци спорту. На їх утримання вже виділили з міського бюджету близько 18 млн. грн. Крім того, в різних районах Кривого Рогу збудували «з нуля» понад 175 різних спортивних майданчиків, обладнаних тренажерами, футбольні поля зі штучним покриттям і майданчики для воркауту.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: