Сучасне обстеження судин. Для 2-ї лікарні Кривого Рогу придбали новий ангіограф

АКТУАЛЬНО
07.06.19 - 15:37

У 2-й міськлікарні розмістять сучасний ангіограф – апарат для рентгенівського обстеження кровоносних судин. Загалом на розвиток лікувальних закладів «вторинного» рівня у міському бюджеті передбачено 50 мільйонів гривень.

Кошти будуть направлені на проведення капітальних ремонтів у інфекційній, 2-й та 10-й лікарнях. Процес встановлення аніографу сьогодні інспектував мер міста.

 

Головний функціонал обладнання – профілактика і лікування серцево-судинних та церебральних захворювань.

 

Деякий час знадобиться для того, аби капітально відремонтувати приміщення під новий ангіограф, пояснюють у медзакладі. Тут вже замінили вікна, встановили метало-пластикові двері. Третину робіт вже виконали.

 

Попри майбутні корективи у проекті і процес проходження експертизи, терміни здачі – незмінні. На цьому наполягає міський голова Юрій Вілкул.

 

«Ангіограф дуже потрібний зараз. У нас серцеві захворювання стоять на першому місці. Це інсульти та інфаркти. Тому ми зараз повністю займаємось його встановленням», – наголосив Юрій Вілкул.

 

На встановлення аніографу і ремонт приміщення під нього із міського бюджету виділять більше 4,5 мільйонів гривень.

 

«Ангіограф ми отримували ще коли лікарня перебувала в обласному підпорядкуванні. Але встановлюватимемо його ми. Гроші на все йдуть з міського бюджету», – зазначив начальник міського управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

 

У арсеналі тисячеліжкової лікарні – це другий апартат для рентгенівського обстеження кровоносних судин.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: