Суд над криворізьким поліцейським, який наколов собаку на вила, буде відкритим

РЕЗОНАНС
19.02.20 - 13:58

Сьогодні у Довгинцівському райсуді відбулося друге підготовче засідання резонансної справи поліцейського, який наколов собаку на вила й кинув у багаття.

Як ми повідомляли, цей прикрий інцидент стався на початку березня 2019-го року.

 

Від загибелі тоді тварину врятували волонтерки, які взяли пса під опіку. Вони возили його до ветклініки Києва, але собака від нанесених травм залишився паралізованим

 

Після розголосу кричущого випадку правоохоронці проводили службове розслідування щодо свого колеги, але результатів воно не принесло. Згодом справу забрало Державне бюро розслідувань, і поліцейському все ж таки повідомили про підозру.

 

На сьогоднішньому підготовчому судовому засіданні сторона захисту внесла клопотання щодо повернення обвинувального акту прокурору.

 

Захисник вказав на ряд порушень, зокрема, що в обвинувальному акті немає печатки, не вказані викривачі, їх винагорода та сума спричинених збитків, що захист не визнає потерпілу, оскільки на момент події у собаки не було господаря.

 

Прокурор заявив, що це клопотання безпідставне і що сторона захисту намагається затримати процес.

 

Суддя своїм рішенням не підтримала захист обвинуваченого, призначила судовий розгляд по суті і у відкритому режимі.

 

Підсудному інкримінують жорстоке поводження з твариною. Якщо його вину доведуть, то поліцейському може загрожувати ув’язнення від 5-ти до 8-ми років.

 

Як ми писали, у лютому Верховна Рада схвалила законопроєкт про посилену відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: