Суд по відвалу "Степовий-2": криворізькі екоактивісти мають виплатити «Арселору» 8 тисяч грн

ПОДІЯ
05.03.21 - 14:11

Після судового розгляду справи стосовно відвалу «Степовий-2», ГО "Досить труїти Кривий Ріг" залишилася винною ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» 8 тисяч гривень, - розповіли члени організації.

За словами ДТКР, нещодавно у Дніпропетровському окружному адмінсуді винесли додаткове рішення у справі за позовом «Досить труїти Кривий Ріг» (ДТКР) про скасування висновку з ОВД відвалу «Степовий-2».

 

"Після відмови у задоволенні вимог позову, суддя Кальнік оголосив рішення – стягнути з ДТКР на користь «АМКР» 8 тисяч гривень як компенсацію витрат на правову допомогу комбінату, який є третьою особою на стороні відповідача у цій справі. Промисловий гігант просив компенсувати йому 20 тисяч гривень судових витрат, які він нібито поніс через участь у судовій справі. Такі дії «АМКР» виглядають як спосіб покарати активну громадськість міста грошима, щоб у майбутньому не виникало намірів судитися з великим забруднювачем", - йдеться в дописі екоактивістів.

 

Нагадаємо, вже кілька років поспіль криворізькі екологи борються проти будівництва відвалу "Степовий-2. Вони направляли звернення до Президента України, Мінекології та природних ресурсів України. Детальніше ми повідомляли про це тут.

 

Фото Станіслава Лебединського.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: