Судове засідання у справі так званого криворізького маніяка перенесли через неявку адвоката

РЕЗОНАНС
05.02.19 - 11:25

Судове засідання у справі так званого криворізького маніяка учора перенесли через те, що на суд не з'явився його адвокат.

"Слухання кримінальної справи стосовно громадянина Б., який обвинувачується у вчиненні нападів, зґвалтувань та вбивстві декількох жінок - мешканок міста Кривого Рогу,  перенесено через неявку захисника обвинуваченого", - прокоментували у Жовтневому районному суді.

 

Нагадаємо, торік навесні криворіжців сколихнула страшна звістка про серійні напади та вбивства молодих жінок.

Упродовж травня-червня 2018 року на території міста сталося шість схожих нападів. У результаті цих злочинів дві потерпілі загинули, ще чотири – зазнали фізичного насильства. Зловмисник грабував жінок, гвалтував та забирав їхні особисті речі.

Всі потерпілі жінки були віком від 18 до 38 років. Злочини вчинені в однаковий спосіб, жертви були схожі між собою за зовнішніми рисами. 

 

18 червня поліцейські встановили особу, причетну  до їх скоєння. Це 35-річний раніше судимий мешканець Кривого Рогу Андрій Б. Він звільнився з місць позбавлення волі наприкінці 2017 року.

Зараз чоловік перебуває під вартою. Йому було оголошено підозру по шести епізодах - інкримінують навмисні вбивства та розбійні напади.

Проведені численні експертизи, правоохоронці вилучили мобільні телефони і особисті речі потерпілих, а також  інші докази, які вказують на винуватість затриманої особи.

Слідчими дії чоловіка кваліфіковано за статтями 187 (Розбій) та 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Якщо вину буде доведено, затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Наступне судове засідання відбудеться 14 лютого 2019 року о 15 годині 30 хвилин.

 

Оскільки справа пов’язана зі злочинами  проти статевої свободи та статевої недоторканності особи, судовий розгляд здійснюється у закритому судовому засіданні у складі трьох професійних суддів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: